Villámgyors csirkés pad thai házilag: ne rohanj érte az étterembe

10
Nyomtatás
csirkes-pad-thai-hazilag
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pad thait talán senkinek sem kell bemutatni. Azért viszont már nem kell feltétlenül étterembe menned, hogy ehess egy tányérral, mert most megmutatjuk, hogyan készítheted el könnyedén, akár otthon is.

Ez a szuper thairecept mindössze 30 perc alatt elkészül. Csupa hívogató hozzávaló alkotja, úgymint a csirke, a földimogyoró, a tojás és a zöldségek, amit rizstésztával koronázunk meg.

Ízekben gazdag, gyors ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét, ha pedig még korianderlevelekkel és hagymával is megspékeled, a látvány is magáért beszél majd.

Csirkés pad thai házilag

csirkes-pad-thai-hazilag

Hozzávalók

Az ételhez:

  • 250 g rizstészta
  • 40 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g csirkemell
  • 2 db tojás
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3 db zöldhagyma
  • 70 g földimogyoró
  • 2 db lime
  • 1 marék koriander

A pad thai szószhoz:

  • 40 ml halszósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 60 g barna cukor
  • 30 ml rizsecet
  • 1 ek. Sriracha szósz
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát.

Főzzük meg a csomagoláson írtak szerint, de csak annyira, hogy éppen megpuhuljon. Ezután öblítsük le hideg vízzel, szűrjük le és tegyük félre.

Készítsük el a szószt. A hozzávalóit tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze, majd ezt is tegyük félre.

A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemellet csíkozzuk fel kis darabokra. A kaliforniai paprikát vágjuk vékony szeletekre. A korianderleveleket és a zöldhagymát szintén öblítsük le, majd lecsepegtetés után vágjuk fel apróra.

A tojásokat üssük fel, és egy tálban enyhén verjük fel.

Vegyünk elő egy nagy wokedényt vagy egy serpenyőt, és melegítsünk fel benne 1,5 evőkanál olajat közepes-magas lángon.

Adjuk hozzá a csirkemelldarabokat, a fokhagymát és a kaliforniai paprikát.

Kb. 8-10 percig pirítsuk a hozzávalókat, és félidőben keverjük át egyszer, hogy a csirke minden oldala egységesen megpiruljon.

A hozzávalókat egy fakanállal toljuk a serpenyő egyik felébe. Adjunk hozzá még egy kis olajat, majd az üres oldalra öntsük bele a tojásokat.

A tojásokat sütés közben egy spatulával törjük össze, majd keverjük bele a félretolt hozzávalókat, adjuk hozzá a tésztát, a szószt és a földimogyoró 2/3 részét.

Forgassuk össze az egészet, 2-3 percig főzzük tovább, majd már tálalhatjuk is.

Tányérra szedve, a tetejét hintsük meg a maradék mogyoróból egy kis mennyiséggel, a felaprított zöldhagymával, a korianderlevéllel, és tegyünk mellé 1 szelet lime-ot is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon