Ázsiai rizstészta, ahogy a kínai étteremben készítik – Sok zöldséggel a legfinomabb

ázsiai rizstészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár még fogyókúrába is beilleszthető, mégis tápláló és laktató a rizstészta, amelyből ne sajnáld a zöldségeket.

A rizstésztát az ázsiai konyha előszeretettel használja, ez egy rizslisztből és vízből készült tészta. Többféle formában van jelen, vékony cérnametéltként vagy hosszú- és szélesmetéltként is kapható. Magyarországon az ázsiai boltokban biztosan megtalálod.

Azért is jó választás, mert a hagyományos tésztánál kisebb a szénhidráttartalma, így fogyókúrázók is bátrabban ehetik, és ha megpakolod sok zöldséggel és csirkehússal, akkor komplett fogás kerekedik belőle. Vegetáriánusok pedig egyszerűen hagyják ki belőle a húst, akkor is tökéletes lesz.

Érdemes megkóstolnod a kínai pirított tésztát is, a receptet itt találod. Ha pedig húsrajongó vagy, készíts kínai illatos-omlós csirkemellet

Ázsiai rizstészta

ázsiai rizstészta recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

Tészta

  • 300 gramm rizstészta
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 darab tojás (sütésnél)
  • 100 millilter olaj (sütésnél)

Csirke

  • 300 gramm csirkemell
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 0.5 evőkanál szójaszósz (sötét)
  • ízlés szerint bors
  • 0.5 teáskanál keményítő

Zöldség

  • 2 darab kaliforniai paprika
  • 100 gramm káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab gyömbér (2 centis)

Szósz

  • 2 evőkanál szójaszósz (sötét)
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét kockázzuk fel, szórjuk rá a borsot és a keményítőt, öntsünk rá szezámolajat és szójaszószt. 

A szószt készítsük el, keverjük össze a hozzávalókat. 

A rizstésztát főzzük ki a csomagoláson megadottak alapján, locsoljunk rá egy kevés olajat. 

A gyömbért vágjuk egészen apróra, a többi zöldséget csíkokra. A fokhagymát is szeleteljük fel. 

Egy serpenyőt - lehetőleg wokot - forrósítsunk fel, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a csirkét, pirítsuk magas hőmérsékleten néhány percig. Utána tegyük bele a zöldségeket, szintén magas hőfokon pirítsuk tovább. Üssük bele a tojást, majd egészen szárazra pirítsuk meg. Ha kész, adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük rá a szószt, pirítsuk néhány percig együtt.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük