Ázsiai rizstészta, ahogy a kínai étteremben készítik – Sok zöldséggel a legfinomabb
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
Akár még fogyókúrába is beilleszthető, mégis tápláló és laktató a rizstészta, amelyből ne sajnáld a zöldségeket.
A rizstésztát az ázsiai konyha előszeretettel használja, ez egy rizslisztből és vízből készült tészta. Többféle formában van jelen, vékony cérnametéltként vagy hosszú- és szélesmetéltként is kapható. Magyarországon az ázsiai boltokban biztosan megtalálod.
Azért is jó választás, mert a hagyományos tésztánál kisebb a szénhidráttartalma, így fogyókúrázók is bátrabban ehetik, és ha megpakolod sok zöldséggel és csirkehússal, akkor komplett fogás kerekedik belőle. Vegetáriánusok pedig egyszerűen hagyják ki belőle a húst, akkor is tökéletes lesz.
Érdemes megkóstolnod a kínai pirított tésztát is, a receptet itt találod. Ha pedig húsrajongó vagy, készíts kínai illatos-omlós csirkemellet.
Ázsiai rizstészta
Hozzávalók 2 adaghoz
Tészta
- 300 gramm rizstészta
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 darab tojás (sütésnél)
- 100 millilter olaj (sütésnél)
Csirke
- 300 gramm csirkemell
- 1 evőkanál szezámolaj
- 0.5 evőkanál szójaszósz (sötét)
- ízlés szerint bors
- 0.5 teáskanál keményítő
Zöldség
- 2 darab kaliforniai paprika
- 100 gramm káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab gyömbér (2 centis)
Szósz
- 2 evőkanál szójaszósz (sötét)
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A csirkét kockázzuk fel, szórjuk rá a borsot és a keményítőt, öntsünk rá szezámolajat és szójaszószt.
A szószt készítsük el, keverjük össze a hozzávalókat.
A rizstésztát főzzük ki a csomagoláson megadottak alapján, locsoljunk rá egy kevés olajat.
A gyömbért vágjuk egészen apróra, a többi zöldséget csíkokra. A fokhagymát is szeleteljük fel.
Egy serpenyőt - lehetőleg wokot - forrósítsunk fel, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a csirkét, pirítsuk magas hőmérsékleten néhány percig. Utána tegyük bele a zöldségeket, szintén magas hőfokon pirítsuk tovább. Üssük bele a tojást, majd egészen szárazra pirítsuk meg. Ha kész, adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük rá a szószt, pirítsuk néhány percig együtt.
Fotó: Getty Images