![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A chilis bab levesként is isteni - Tortilladarabok teszik még laktatóbbá
![csirkés tortilla leves](https://kep.index.hu/1/0/3109/31095/310950/31095077_2387633_ce1109413b8eb764739a3ec95f408457_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A chilis babnál kevés finomabb egytálételt tudok elképzelni, csak úgy lehet izgalmasabb, ha levesként manifesztálódik.
A kukoricás, babos ételeket fenntartás nélkül szeretem. Az egyik kedvencem a chili con carne, ami nemcsak azért jó, mert hamar elkészíthető, hanem mert másnap, felmelegítve még jobb ízű lesz. Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy vágyom ezekre a minden szempontból melegítő ételekre.
Ez a babos, csirkés étel bizony levesként is megállja a helyét, talán még jobban is eltelít, főleg, hogy ebben a levesben nem spórolunk az alapanyagokkal, gyakorlatilag minden benne van, amit egy burritóba töltenénk. Ez a változat extrán krémes a belefőzött tejszíntől.
Csirkés tortillaleves
![csirkés tortilla leves recept](https://kep.index.hu/1/0/3109/31095/310951/31095131_3da0e95fbf0369992f5550161ffde8fe_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 evőkanál olaj
- 0.5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab jalapeno paprika
- 1 liter csirkealaplé
- 1 darab paradicsom
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 doboz feketebab-konzerv
- 1 evőkanál chilipor
- 1 teáskanál indiai kömény
- 1 teáskanál füstöltpaprika-por
- 1 csipet pirospaprika (édes)
- 40 gramm tortillachips
- 1 darab csirkemell
- 1 darab lime
- 100 milliliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A tortillachipset törjük össze finomra, majd tegyük félre. A csirkemellet kockázzuk fel.
Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a karikákra vágott jalapenót, és főzzük még egy percet, majd tegyük bele az apróra vágott fokhagymát is.
Öntsük hozzá a csirkealaplevet, tegyük bele a felkockázott paradicsomot, a kukoricát, a babot (előtte öntsük le a levét). Fűszerezzük a chiliporral, a köménnyel, a füstölt paprikával, az édes paprikával, majd tegyük bele az összetört tortillachipset is.
Adjuk hozzá a csirkemellet, majd vegyük le a hőmérsékletet. Addig főzzük kis lángon, amíg a csirke megpuhul. Végül adjuk hozzá a tejszínt, és facsarjuk bele a lime felének a levét. A lime másik felére a tálaláskor lesz szükségünk.
Keverjünk egyet a levesen, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg egyet nem rottyan.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!