A chilis bab levesként is isteni - Tortilladarabok teszik még laktatóbbá

csirkés tortilla leves
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A chilis babnál kevés finomabb egytálételt tudok elképzelni, csak úgy lehet izgalmasabb, ha levesként manifesztálódik.

A kukoricás, babos ételeket fenntartás nélkül szeretem. Az egyik kedvencem a chili con carne, ami nemcsak azért jó, mert hamar elkészíthető, hanem mert másnap, felmelegítve még jobb ízű lesz. Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy vágyom ezekre a minden szempontból melegítő ételekre.

Ez a babos, csirkés étel bizony levesként is megállja a helyét, talán még jobban is eltelít, főleg, hogy ebben a levesben nem spórolunk az alapanyagokkal, gyakorlatilag minden benne van, amit egy burritóba töltenénk. Ez a változat extrán krémes a belefőzött tejszíntől. 

Csirkés tortillaleves

csirkés tortilla leves recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab jalapeno paprika
  • 1 liter csirkealaplé
  • 1 darab paradicsom
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 doboz feketebab-konzerv
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál indiai kömény
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 csipet pirospaprika (édes)
  • 40 gramm tortillachips
  • 1 darab csirkemell
  • 1 darab lime
  • 100 milliliter tejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tortillachipset törjük össze finomra, majd tegyük félre. A csirkemellet kockázzuk fel. 

Egy lábasban hevítsünk olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, dinszteljük meg. Adjuk hozzá a karikákra vágott jalapenót, és főzzük még egy percet, majd tegyük bele az apróra vágott fokhagymát is.

Öntsük hozzá a csirkealaplevet, tegyük bele a felkockázott paradicsomot, a kukoricát, a babot (előtte öntsük le a levét). Fűszerezzük a chiliporral, a köménnyel, a füstölt paprikával, az édes paprikával, majd tegyük bele az összetört tortillachipset is.

Adjuk hozzá a csirkemellet, majd vegyük le a hőmérsékletet. Addig főzzük kis lángon, amíg a csirke megpuhul. Végül adjuk hozzá a tejszínt, és facsarjuk bele a lime felének a levét. A lime másik felére a tálaláskor lesz szükségünk. 

Keverjünk egyet a levesen, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg egyet nem rottyan.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük