Mennyei mandulakrémes pite sárgabarackkal: az omlós tészta is megér egy misét
Szezonjában friss, édes sárgabarackkal készítsd a pitét, de a krém önmagában is hihetetlenül finom.
A kevert tésztás desszertek minden évszakban jól jönnek, hiszen gyorsan és egyszerűen készülnek, és szinte bármilyen ízesítés jól áll nekik. Nyáron süsd friss gyümölcsökkel: cseresznyével, meggyel vagy szilvával kombinálva is mennyei, de talán a legnagyobb klasszikus mind közül a sárgabarackos.
Ez a mostani ráadásul több szempontból is különleges. Először is vegán, azaz tej és tojás nélkül készül, emellett pedig a tetejére egy egyszerű, de izgalmas kókuszos-cukros-reszelt citromhéjas keverék kerül, amely remekül kiegészíti és kiemeli a desszert ízeit.
Egy közepes tálban keverjük össze a tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, kókuszreszelék).
Egy másik tálban keverjük össze a folyékony/nedves hozzávalókat (szójaital, kókuszjoghurt, olaj, citromlé, citromhéj, vaníliakivonat), és keverjük össze a lisztes alappal.
Kanalazzuk a masszát egy 22 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd körkörösen haladva pakoljuk rá a negyedekbe vágott sárgabarackokat is.
Egy kis tálkában keverjük össze a kókuszos topping hozzávalóit, majd szórjuk a süti tetejére. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük. Teljes kihűlés után szeleteljük.
Fotók: Getty Images