Nagyon csokis torta mogyorókrémmel töltve – A tésztája tele van csokichipsszel

csokichipses torta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a csokichipset a süteményekben, akkor ezt az egyszerűen elkészíthető tortát neked találták ki.

Ha a kekszet, a tortát és a csokit is szereted, akkor ezt a süteményt mindenképpen készítsd el. Tulajdonképpen nem is torta, hanem két nagy keksz csokichipsdarabokkal, amelyek közé biztos, ami biztos, mogyorókrém is kerül. A csokichipset most ne helyettesítsd apróra darabolt csokival, mert utóbbi megolvad a sütésnél, ezek a darabok viszont egyben maradnak.

A csokichipses kekszet egyébként teljes kiőrlésű lisztből is megsütheted, úgy legalább a rosttartalma magasabb lesz. Ha pedig hagyományos piskótát töltenél meg mogyorókrémmel, akkor itt találsz hozzá receptet. 

Csokichipses torta mogyorókrémmel

csokichipses torta recept

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 210 gramm vaj
  • 80 gramm cukor
  • 140 gramm nádcukor vagy barna cukor
  • 1 darab tojás
  • 300 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 200 gramm csokichips (ét)
  • 120 gramm mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban verjük habosra a vajat a cukrokkal és a vaníliakivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez, keverjük simára. A végén tegyük hozzá a csokichips 2/3-át.

Egy 23 centiméter átmérőjű, csatos tortafomát kicsit vajazzunk ki, majd a tészta felét egyengessük bele a kezünkkel. Kenjük rá a mogyorókrémet, majd a tészta másik felét is simítsuk rá. A maradék csokichipset szórjuk a tetejére. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Süssük a tortát 30 percig. Az első 20 percben takarjuk le fóliával, utána vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje is.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük