
Nagyon csokis torta mogyorókrémmel töltve – A tésztája tele van csokichipsszel

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra

Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

Jéghideg meggyleves joghurttal: pirított mandulaszeletekkel kínáld

7 ötlet, mit készíts eperből desszert helyett: sósan is isteni

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag
Ha szereted a csokichipset a süteményekben, akkor ezt az egyszerűen elkészíthető tortát neked találták ki.
Ha a kekszet, a tortát és a csokit is szereted, akkor ezt a süteményt mindenképpen készítsd el. Tulajdonképpen nem is torta, hanem két nagy keksz csokichipsdarabokkal, amelyek közé biztos, ami biztos, mogyorókrém is kerül. A csokichipset most ne helyettesítsd apróra darabolt csokival, mert utóbbi megolvad a sütésnél, ezek a darabok viszont egyben maradnak.
A csokichipses kekszet egyébként teljes kiőrlésű lisztből is megsütheted, úgy legalább a rosttartalma magasabb lesz. Ha pedig hagyományos piskótát töltenél meg mogyorókrémmel, akkor itt találsz hozzá receptet.
Csokichipses torta mogyorókrémmel

Hozzávalók 8 adaghoz
- 210 gramm vaj
- 80 gramm cukor
- 140 gramm nádcukor vagy barna cukor
- 1 darab tojás
- 300 gramm liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 200 gramm csokichips (ét)
- 120 gramm mogyorókrém
Elkészítés:
Egy tálban verjük habosra a vajat a cukrokkal és a vaníliakivonattal, majd adjuk hozzá a tojást is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez, keverjük simára. A végén tegyük hozzá a csokichips 2/3-át.
Egy 23 centiméter átmérőjű, csatos tortafomát kicsit vajazzunk ki, majd a tészta felét egyengessük bele a kezünkkel. Kenjük rá a mogyorókrémet, majd a tészta másik felét is simítsuk rá. A maradék csokichipset szórjuk a tetejére.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Süssük a tortát 30 percig. Az első 20 percben takarjuk le fóliával, utána vegyük le a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje is.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors