Ropogós kekszek csokidarabokkal és narancshéjjal: akkor jó, ha ragacsos marad a belseje
A csoki és a reszelt narancshéj ezekben az egyszerre ropogós és ragacsos kekszekben is nagyon jól harmonizál együtt.
Ha szereted a csokis kekszet, készítsd el rostdús formában is, zabpehellyel kiegészítve. Ugyanolyan finom, csupa csoki, csak picivel táplálóbb, reggelire vagy nasizni sokkal jobb választás, mint a sima.
Pillanatok alatt össze lehet állítani, de a hűtőben pihennie kell egy picit, hogy a vaj megkeményedjen. Utána a sütése már 10 perc alatt megvan, és kínálhatod is a finom kekszet.
Ha előredolgoznál, a tésztáját már 2-3 nappal előbb is begyúrhatod, a hűtőben eláll. Mielőtt sütnéd, vedd ki, hagyd szobahőmérsékleten 20 percig, majd formázhatod is.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Forgassuk bele a zabpelyhet.
A puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral. Keverjük bele a tojást és a vaníliát. Forgassuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük egyneművé a masszát, végül dolgozzuk bele az apróra vágott csokit vagy csokichipset. Csomagoljuk folpackba a tésztát, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit.
Készítsünk a tésztából diónyi golyókat, majd tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet. Picit lapítsuk ki őket a tenyerünkkel.
Süssük őket 10-13 percig, míg az aljuk halványbarna nem lesz. Hagyjuk őket pár percig hűlni, melegen még puhák, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu