Kevert csokis süti kókusszal a tésztájában: egy tepsi nem elég belőle

9
Nyomtatás
csokis kókuszos süti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A teteje és a tésztája is csupa csoki ennek a puha és szaftos sütinek, amelyhez tökéletesen illik a kókusz, így lesz kerek egész.

A brownie és a kevert piskóta között helyezkedik el ez a nagyon csokis, nagyon kókuszos, nagyon vajas keverem-kavarom piskóta, amelyet tényleg pillanatok alatt összedobhatsz. A jó minőségű csokoládé elengedhetetlen hozzá, ez kerül jó nagy mennyiségben a tésztájába, és mert csokiból sosem elég, a tetejére mázként is.

Ha szereted a kókuszos-csokis édességeket, ez a süti garantáltan a kedvenced lesz. A kevert piskótánál még csak attól sem kell félned, hogy elrontod, de azért arra vigyázz, hogy ne keverd túl a tésztát.

A szimplán csak kókuszrajongók pedig süssenek krémes kókuszos-mascarponés tortát. 

Csokis-kókuszos kevert sütemény

csokis kókuszos süti recept

Hozzávalók 6 személyre

Tészta:

  • 300 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm vaj
  • 200 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 darab tojás
  • 150 gramm kókuszreszelék
  • 1 csipet
  • 100 gramm liszt

Máz:

  • 200 gramm ét- vagy tejcsoki
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit és a vajat mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük hozzá a cukrokat, üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a sót, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük össze. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A tésztát simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsiben (15x20centiméteres), majd süssük 30 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz olvasszuk fel a csokit 1 evőkanál vajjal, és kenjük meg vele a süteményt. Tegyük néhány órára hideg helyre, hogy a máz megszilárduljon a tetején, utána szeletelhető.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon