![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Légies kókusztorta mascarponés krémmel töltve: könnyű piskóta az alapja
![kókusztorta](https://kep.index.hu/1/0/4273/42731/427314/42731480_3261758_ba29808ab41916afa758959c14e7b2ae_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül](https://kep.index.hu/1/0/5963/59631/596318/59631837_4409375_c86cd2eca04d0f5553398031dbaca50a_wm.jpg)
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
![Laktató quinoás szivárványsaláta: ebédként is helytáll](https://kep.index.hu/1/0/5998/59983/599836/59983659_4436235_f012e36c5c8c1b6ed6656ee49c58c8a1_wm.jpg)
Laktató quinoás szivárványsaláta: ebédként is helytáll
![Narancsos-csokis márványos sütemény: nagyon omlós a tésztája](https://kep.index.hu/1/0/6003/60034/600348/60034889_4440033_2197c374cc4b898710dfed83a4feef56_wm.jpg)
Narancsos-csokis márványos sütemény: nagyon omlós a tésztája
![Szaftos, darált húsos raguval kevert tészta: gyorsan és egyszerűen készül](https://kep.index.hu/1/0/6006/60068/600682/60068223_4442455_cfd3ef738193a041b3b25a60f367ab01_wm.jpg)
Szaftos, darált húsos raguval kevert tészta: gyorsan és egyszerűen készül
![Így használd profin a késélezőt: mutatjuk a lépéseket](https://kep.index.hu/1/0/5997/59976/599763/59976341_4435735_98096c9af77c075c3346d4b9b92abfa8_wm.jpg)
Így használd profin a késélezőt: mutatjuk a lépéseket
![Sokmagvas kréker pofonegyszerűen: mártogatós mellé a legjobb](https://kep.index.hu/1/0/6007/60071/600718/60071823_4442717_e24e165d0ab0877cbdfe9b1d60a28c3b_wm.jpg)
Sokmagvas kréker pofonegyszerűen: mártogatós mellé a legjobb
Bármilyen ünnepre elkészítheted, de a hétvégi ebédeket is megkoronázhatod ezzel a krémes kókusztortával.
Nem csak a krém, a tészta is megér egy misét, napokig megőrzi a puhaságát a vajnak és az olajnak köszönhetően. Tojáshab lazítja a szerkezetét, így tényleg nagyon légies lesz, az ízéről pedig a kókusztej gondoskodik. Fontos, hogy a sűrű, konzerves kókusztejet, és ne kókuszitalt használj, előbbi ízében sokkal intenzívebb, állagában pedig sokkal krémesebb.
A réteges torta három tésztalapból áll, a lapok közé pedig selymes, mascarponés krém kerül, amelyet érdemes bőven megszórni kókuszreszelékkel. Mennyei lesz a végeredmény, érdemes kipróbálni ezt a receptet, de a krémet nyugodtan használhatod máshoz is, muffin tetejét is díszítheted vele.
Kókusztorta
![kókusztorta2](https://kep.index.hu/1/0/4273/42731/427314/42731492_0c536f62a9d7c1f55708d380b006a72e_wm.jpg)
Hozzávalók 16 szelethez
Tészta:
- 400 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 350 gramm cukor
- 170 gramm vaj
- 60 ml olaj
- 330 gramm kókusztej (konzerv)
- 2 darab tojássárgája
- 2 tk vaníliakivonat
- 6 darab tojásfehérje
Krém:
- 340 gramm mascarpone
- 170 gramm vaj
- 350 gramm porcukor
- 150 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Készítsük elő a tésztát:
melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral 3 darab 23 centis tortaformát.
A lisztet, a sütőport és a sót szitáljuk egy tálba.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá az olajat. Keverjük bele egyesével a tojássárgákat is, majd a vaníliakivonatot. A lisztes keveréket kisebb adagokban adjuk a nedves hozzávalókhoz, közben a kókusztejet is öntsük hozzá. Keverjük csomómentesre a masszát.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kisebb részletekben adagoljuk a tésztához, forgassuk bele spatula segítségével. Osszuk szét a tésztát a 3 forma között, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe őket 18-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémet:
a puha vajat keverjük habosra a mascarponéval, majd keverjük bele a porcukrot. Kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet édesebb. Tegyük a hűtőbe, míg hűlnek a lapok.
Vegyük magunk elé az egyik lapot, kenjük meg a krém egynegyedével, szórjunk rá kókuszreszeléket. Helyezzük rá a másik lapot, azt is kenjük meg a krém egynegyedével, szórjuk be kókusszal. A tetejére tegyük az utolsó lapot, majd fedjük be a maradék krémmel a tetejét és az oldalait is. Alaposan szórjuk meg mindenhol kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images