![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Légies kókusztorta mascarponés krémmel töltve: könnyű piskóta az alapja
![kókusztorta](https://kep.index.hu/1/0/4273/42731/427314/42731480_3261758_ba29808ab41916afa758959c14e7b2ae_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bármilyen ünnepre elkészítheted, de a hétvégi ebédeket is megkoronázhatod ezzel a krémes kókusztortával.
Nem csak a krém, a tészta is megér egy misét, napokig megőrzi a puhaságát a vajnak és az olajnak köszönhetően. Tojáshab lazítja a szerkezetét, így tényleg nagyon légies lesz, az ízéről pedig a kókusztej gondoskodik. Fontos, hogy a sűrű, konzerves kókusztejet, és ne kókuszitalt használj, előbbi ízében sokkal intenzívebb, állagában pedig sokkal krémesebb.
A réteges torta három tésztalapból áll, a lapok közé pedig selymes, mascarponés krém kerül, amelyet érdemes bőven megszórni kókuszreszelékkel. Mennyei lesz a végeredmény, érdemes kipróbálni ezt a receptet, de a krémet nyugodtan használhatod máshoz is, muffin tetejét is díszítheted vele.
Kókusztorta
![kókusztorta2](https://kep.index.hu/1/0/4273/42731/427314/42731492_0c536f62a9d7c1f55708d380b006a72e_wm.jpg)
Hozzávalók 16 szelethez
Tészta:
- 400 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 350 gramm cukor
- 170 gramm vaj
- 60 ml olaj
- 330 gramm kókusztej (konzerv)
- 2 darab tojássárgája
- 2 tk vaníliakivonat
- 6 darab tojásfehérje
Krém:
- 340 gramm mascarpone
- 170 gramm vaj
- 350 gramm porcukor
- 150 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Készítsük elő a tésztát:
melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral 3 darab 23 centis tortaformát.
A lisztet, a sütőport és a sót szitáljuk egy tálba.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá az olajat. Keverjük bele egyesével a tojássárgákat is, majd a vaníliakivonatot. A lisztes keveréket kisebb adagokban adjuk a nedves hozzávalókhoz, közben a kókusztejet is öntsük hozzá. Keverjük csomómentesre a masszát.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd kisebb részletekben adagoljuk a tésztához, forgassuk bele spatula segítségével. Osszuk szét a tésztát a 3 forma között, egyengessük el, majd toljuk a sütőbe őket 18-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.
Közben készítsük el a krémet:
a puha vajat keverjük habosra a mascarponéval, majd keverjük bele a porcukrot. Kóstoljuk meg, ízlés szerint lehet édesebb. Tegyük a hűtőbe, míg hűlnek a lapok.
Vegyük magunk elé az egyik lapot, kenjük meg a krém egynegyedével, szórjunk rá kókuszreszeléket. Helyezzük rá a másik lapot, azt is kenjük meg a krém egynegyedével, szórjuk be kókusszal. A tetejére tegyük az utolsó lapot, majd fedjük be a maradék krémmel a tetejét és az oldalait is. Alaposan szórjuk meg mindenhol kókuszreszelékkel.
Tegyük a hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!