
Egyszerű morzsasüti mogyorókrémmel és körtével – Villámgyorsan kész az isteni édesség

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek

Selymes mandulaital házilag: ezt készítsd, ha nem ihatsz tehéntejet

Tejszínes, zöldséges rakott krumpli: vastag, nyúlós sajtréteggel az igazi
Egyszerűen és gyorsan készül ez a morzsasüti, amiben imádni fogod a gyümölcs és a csoki harmóniáját.
A morzsasütit általában sok gyümölccsel készítik, a tészta nagyon szaftos és puha lesz tőle. A legnépszerűbb az almás változat, ha extra ropogósra szeretnéd, akkor zabpehellyel dúsítsd.
A morzsapitében az a jó, hogy bármilyen töltelékkel finom lesz, ez a változat például a csokirajongóknak kedvez. A csoki és a körte nagyon jó páros, akár ebben a piskótában is. A morzsasütibe is jól illik ez a kombináció, a körte egészen krémesre fog sülni, de ha csak a csoki és a mogyorókrém ízét szeretnéd érezni, akkor kihagyhatod a gyümölcsöt belőle.
Csokis morzsasüti körtével

Hozzávalók -+ adaghoz
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 1 csipet só
- 8 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj (olvasztott)
- 2 darab tojás
- 2 darab körte
- 4 ek. mogyorókrém
Elkészítés:
A körtét hámozzuk meg és kockázzuk fel, a csokit is törjük apróra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a csokit. Keverjük hozzá a tojást és az olvasztott vajat, állítsuk össze a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 26 centiméter átmérőjű csatos forma aljára nyomkodjuk bele a tészta felét, majd kenjük meg mogyorókrémmel és tegyük rá a körtekockákat. A maradék tésztát morzsoljuk rá. Süssük meg 30 perc alatt a süteményt.
Fotó: Getty Images