Egyszerű poharas desszert, melyben a lágy csokikrém és a kávé aromája találkozik

csokikrémcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahhoz, hogy finom desszert kerüljön az asztalra, először is időre lesz szükségünk, másodszor meg ügyességre, nehogy kudarcot valljunk. De mindig így van ez?

Ha megvan a kellő bátorságunk, álljunk is neki, készítsünk ellenállhatatlan édes finomságot. Elvégre desszerttel illik zárni egy jó ebédet vagy vacsorát. Na igen, de a sütikészítés nem mindenki álma. Van, aki egyszerűen csak fél tőle, míg akadnak olyanok is, akik a már említett időigényes feladatoktól menekülnek. Utóbbiak azonban imádni fogják ezt a csokis pohárdesszertet, hiszen a pohárkrémek hihetetlen egyszerűen készülnek.

Persze, mint mindennek, ennek is megvan a maga titka, aranyszabálya. Például a vízgőz felett olvasztott csokoládénál fontos, hogy megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre hűl, csak azután adjuk hozzá a tojássárgáját.

Pohárdesszerteknél nyugodtan játsszunk az ízekkel, könnyen fel lehet őket dobni. Például a krémes és lágy csokihabba rejtsünk egy kis pluszt, mondjuk kávét. Természetesen mást is használhatunk helyette, például rumot.

Csokis pohárkrém

csokikrémct

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 2 deciliter tejszín
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál kávé
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt habbá verjük.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, miután kihűlt, a 2 tojássárgája, a cukor és a kávé is a csokiba kerül, alapos keverés után visszatesszük a tűzhelyre, addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.

A kihűlt csokikrémet összekeverjük a tejszínhabbal. Tálalásig hűtőben tároljuk.

A kész krémet változatosan szervírozhatjuk, tehetünk a tetejére tejszínhabot vagy csokiforgácsot fehér- vagy tejcsokiból.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük