Csokis rétes 3 hozzávalóból: a trükkös finomság pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A békebeli rétesnek nincsen párja, de azért 1-2 csomag bolti rétestésztát sem bűn a hűtőben tartani.
A késztermékeket nem igazán kedveli a családom, ennek ellenére mindig elrejtek néhány praktikusnak vélt alapanyagot a hűtőbe, legyen az leveles- vagy rétestészta. Főleg a nyári melegben szeretem ezeket a csalafinta hozzávalókat, sokszor segítségemre vannak a váratlan helyzetekben.
Éjjeli bagoly típus vagyok, imádok sokáig fent lenni, ha pedig társaságban tölti az ember az időt, mindig akad olyan, akire késő éjjel tör rá az éhség. A múltkor pont ez történt, még szerencse, hogy volt a hűtőben rétestésztám, amelyet az előző napról maradt csokikrémmel töltöttem meg. A munkára alig volt gondom, a többit a sütő végezte.
Tálalásnál legyél türelmes, forrón balesetveszélyes a rétes fogyasztása, könnyű megégetni vele a szájpadlást, szóval csak óvatosan! Ha nincs csokikrémed, akkor használj házi vagy bolti nutellát, ugyanúgy megfelel a célnak.
Csokis rétes
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag réteslap
- csokikrém vagy nutella ízlés szerint
- 1 darab tojás
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A réteslapot csomagoljuk ki, ízlés szerint kenjük rá a krémet (maradék csokikrém vagy házi nutella), majd tekerjük fel.
A réteskígyót helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A rétest tálalásnál szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors