Így készül a tökéletes párizsi krém – A cukrászok kedvence

párizsikrémcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A legfinomabb csokoládékrém, amit magában is élvezet habzsolni, de gyakran szokták bonbonokba is tölteni.

A párizsi vagy ganázskrém főzött, vajas krém, melyben a csokoládé dominál. Ez egy alaprecept, bátran csempészhetünk bele kávét, rumot, mogyorót, ha így teszünk, sokkal izgalmasabb végeredményt kapunk. Ahogy már említettem, vajas krémről van szó, a cukrászok szinte mindig tesznek bele vajat vagy margarint. A vajtól finomabb lesz, a margarinnal könnyebben tudunk dolgozni.

A titok

Nem mindegy, mihez használjuk a krémet: ha tortába szánjuk, akkor kötelező a vaj használata, ha más süteménybe tennénk, például muffin tetejére szeretnénk selymes csokoládéhabot, akkor két alapanyag is elég lesz hozzá. Zsíros tejszínt és magas kakaótartalmú csokoládét szoktak javasolni, de nyugodtan használhatunk tejcsokit is, vagy fele-fele arányban tej- és étcsokoládé is kerülhet a tejszínbe.

A párizsi krém egyszerűen elkészíthető, de időbe telik, míg összeáll, úgyhogy legyünk türelmesek.

Párizsi krém

párizsikrém2ct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 200 milliliter habtejszín
  • 300 gramm csokoládé (ét vagy tej)
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vágjuk vagy daraboljuk kockákra.

A tejszínt melegítsük fel, majd  tegyük bele a csokit, és alaposan keverjük el benne. Ezután hűtsük ki a krémet, tegyük 2-3 órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk.

A krém sűrű lesz a hűtés után, de ez még nem a végleges állapota, robotgéppel verjük habbá, és már kész is a könnyed csokoládékrémünk. Tölthetjük süteményekbe, de muffint is díszíthetünk vele.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük