Sütőtökös-mogyoróvajas szelet sütés nélkül: 10 perc munkád lesz vele
Amellett, hogy mennyei, teljesen gluténmentes is ez az édesség, és valódi energiabomba.
Ha nincs kedved sütni, vagy hosszú ideig desszertkészítéssel foglalkozni, esetleg kifutottál az időből, mégis isteni édességet tennél az asztalra, dobd össze a csokis-rumos kekszgolyót! Extra gyors vendégváró, ami a kókuszgolyóhoz hasonlóan készül, és az íze is emlékeztet rá. A népszerű finomság a rumtól lesz igazán mennyei, de gyerekbarát módon, aromával is készítheted.
Ez a desszert nemcsak az ízlelőbimbóidat kényezteti, de ránézni is öröm lesz. A csokis bevonót különféle színes cukorkák díszítik, és még csábítóbbá varázsolják. Ha pedig pálcikára tűzöd a kekszgolyókat, csodás sütinyalókát kapsz.
A darált kekszet rakjuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a darált diót, a kakaóport, a tejet és a rumaromát. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd alaposan gyúrjuk össze az egészet. Jól formázható masszát kell kapjunk. Ha szükséges, akkor egy kis tejjel hígítsuk.
Nedves kézzel formázzunk belőle kisebb golyókat.
Vízgőz felett olvasszuk meg a kis darabokra tördelt csokit, majd fogvájóra szúrva mártsuk bele a kekszgolyókat. Csepegtessük le a felesleges csokit, és szórjuk meg csokireszelékkel vagy színes cukorkákkal.
Tegyük a golyókat egy-két órára a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu