Hasznos tanácsok sütinyalóka készítéséhez: szikkadt piskótából az igazi
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Almás-fahéjas csiga: a foszlós tésztának képtelenség ellenállni
Omlósra sült, fűszeres lazac: zsiradék nélkül, air fryerben készül
Mogyorókrémes csillagok az ünnepi asztalra: alig valamiből készül
Omlós diós hókifli vajjal gyúrva: klasszikus karácsonyi recept
Citromos, zöldfűszeres csirkemell: villámgyors ünnepi ebéd
Pálcikára szúrt falatnyi tészta a cake pop, vagyis a sütinyalóka, imádnivaló nassolnivaló, amely még dekorálásra is alkalmas.
A szépséges édesség egyre divatosabb a sütemények birodalmában. Az elkészítése nem mondható nehéznek, inkább időigényesnek, kifejezetten azoknak ajánljuk, akik szeretnek sokat bíbelődni, hogy aztán a munkájuk gyümölcsében gyönyörködjenek.
A sütinyalóka akár elrontott piskótából vagy brownie-ból is készülhet. A finomság rengeteg variációban elkészíthető, izgalmas ízekkel lepheted meg a szeretteidet, ha sütinyalókával kedveskedsz nekik. Hogy kedvet kapj a megalkotásához, adunk néhány hasznos tanácsot, hogy is készül a sütinyalóka, amelyet torták vagy más desszertek dekorelemeként is fel lehet használni.
Darált kekszből is készülhet sütinyalóka
A pálcikára szúrt piskóta szikkadt is lehet, sőt, az 1-2 napos tésztát sokkal könnyebb szétmorzsolni, de aprítógépet is használhatsz, úgy sokkal gyorsabb és könnyebb összeállítani a masszát. Elrontott piskótát is használhatsz, ha azonban frisset gyártanál, ügyelj rá, hogy ne legyen túl vajas a tészta.
Az alap
A sütimorzsa készülhet sima piskótából, ízesítettből azonban sokkal finomabb lesz, dúsíthatod darált dióval, mandulával, mákkal, kakaóval, bármivel, amit jónak vélsz. Nem csak az ízekkel lehet játszani, ha szeretnéd, ételszínező festéket is keverhetsz a masszába. A tészta teljes kiőrlésű- vagy mandulalisztből is összedobható, sőt, még darált kekszből is lehet sütinyalóka.
A folyamat
A tésztát vagy kekszet krémmel, lekvárral vagy sűrített tejjel kell formázható állagúra gyúrni. A golyókat hűtőbe kell tenni legalább 30 percre, utána pedig kezdődhet a nyalókák bevonása. Olvassz csokit, majd tedd egy olyan tálba, pohárba vagy bögrébe, amelybe bele tudod mártani a golyókat, elférnek benne. Először a hurkapálcika végét kell csak a csokiba mártani, arra pedig ráhúzni a sütilabdát. A még csupasz nyalókákat ismét tedd a hűtőbe 30 percre, utána pedig óvatosan mártsd őket az olvasztott csokiba.
A merülés után csepegtesd le a felesleges bevonatot, majd szórj még valamilyen díszítőelemet a nyalókára, akár apróra vágott aszalt gyümölcsöt, sütimorzsát, cukordrazsét, amihez kedved van, majd a pálcikákat helyezd pohárba, fogyasztásig tárold hűtőben őket.
Fotók: Getty Images