Így készül a krémes, házi mogyoróvaj: alig kell hozzá valami
Ha te is sokallod a kész mogyoróvaj árát, készítsd el otthon, sokkal finomabb lesz, ráadásul pillanatok alatt készen van.
Ha gyorsan, semmi munkával készítenél egy izgalmas, energiadús desszertet, ez a mogyoróvajas-sütőtökös szelet a tökéletes választás, sütés nélkül készül, és elképesztően finom. Az alaphoz csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd leönteni olvasztott csokival, és kész is a mutatós édesség. Igaz, egy kevés türelemre szükséged lesz, míg a hűtőben összeáll.
A desszert különlegességét az alap adja: a sütőtök mellé ugyanis mogyoróvaj, kókuszliszt és juharszirup kerül, csupa egészséges és finom hozzávaló, amelyek kombinációja egyszerűen tökéletes. Ha esetleg nem kapsz kókuszlisztet vagy juharszirupot, előbbit mandulaliszttel, utóbbit mézzel is helyettesítheted.
Ha kevés időd van, bolti, natúr sütőtökpürét és mogyoróvajat is használhatsz, de ha ráérősen vagy, mindkettőt elkészítheted házilag is, úgy egy kevés pénzt is spórolhatsz.
Az alap hozzávalóit keverjük jól össze, majd egyenletesen nyomkodjuk bele egy sütőpapírral bélelt, 20x20 centis tepsibe/jénaiba. Tegyük a fagyasztóba pár percre.
Közben vízgőz felett olvasszuk meg az apróra tört étcsokit a kókuszolajjal. Mikor szépen elolvadt, öntsük a sütőtökös alapra egyenletesen. Várjunk, míg picit hűl, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára, míg a csoki teljesen megszilárdul.
Kockákra vágva kínáljuk.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors