Nagyon csokis Sacher muffin lekvárral - Ha a tortát szereted, ez is a kedvenced lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A klasszikus Sacher íze muffinba sütve is ellenállhatatlan, ráadásul sokkal gyorsabban is készül el.
A Sacher-torta klasszikus osztrák édesség, a piskótája csokoládés, amit baracklekvárral kennek meg és csokimázzal borítanak. Nincs túlbonyolítva, mégis nagyon finom sütemény, amelynél kiemelten fontos az alapanyagok kiváló minősége. Az eredeti recept ugyan titkos, de a hozzávalók ismeretében el lehet készíteni.
Ha nincs sok időd, az ízek muffin formájában is ugyanúgy élvezhetők, csak arra ügyelj, hogy jó minőségű étcsokit használj és ne süsd túl a süteményt. A muffin amúgy az egyik legjobban variálható, leggyorsabban elkészíthető desszert, ha csokiimádó vagy, akkor ez a csokis-mogyorós is a kedvenced lesz.
Sacher muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
Tészta:
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 100 gramm sárgabaracklekvár
- 150 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Tető:
- ízlés szerint sárgabaracklekvár
- 80 gramm étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A csokit törjük kis darabokra és a vajjal együtt olvasszuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Arról, hogy melyik csokiolvasztási módszer működik a legjobban, itt olvashatunk bővebben.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd forgassuk hozzá a felolvadt csokit és a lekvárt, végül keverjük csomómentesre a lisztes keverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy 12 darabos muffintepsit béleljünk ki kapszlikkal, osszuk el benne a tésztát. Süssük a muffinokat 20-22 percig.
Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, amíg kihűl. Ekkor kenjük meg a tetejüket lekvárral. Az étcsokit olvasszuk fel az olajjal, majd kenjük meg vele a muffinok tetejét. Várjuk meg, amíg a máz megdermed.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors