Fantasztikusan omlós csokis, nutellás keksz: ezzel töltsd meg a sütisdobozt
A csokis kekszet is szeretjük, hát még Nutellával megbolondítva. Képtelenség belőle eleget készíteni.
A hagyományos cantuccini, más néven biscotti mandulával készül, most ezt a receptet bővítettük úgy, hogy a tésztába kakaó, sőt csoki is került. Ha szereted a kakaós édességeket, biztosan szeretni fogod ezt a szuper kekszet, amelyben a roppanós textúra is ugyanúgy megmarad.
A biscottit úgy edd, hogy belemártod valamilyen folyadékba, jellemzően kávéba vagy tejbe, attól szépen megpuhul és elolvad a szádban. Próbáld ki a kandírozott narancsos változatot is.
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A mogyorót terítsük szét a sütőpapíron és pirítsuk 12-15 percig. Csavarjuk konyharuhába és dörzsöljük le róla a héját. Hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel.
A csokit is törjük össze.
Vegyük fel a sütő hőmésékletét 175 fokra.
Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy nagyobb keverőtálban elektromos habverővel keverjük habosra a puha vajat, a cukrot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot. A száraz és a nedves hozzávalókat forgassuk egybe egy fakanállal, ügyelve, hogy ne keverjük túl. Keverjük hozzá a mogyoró- és a csokidarabokat is.
A tésztát negyedeljük el, mindegyiket tegyük egy sütőpapírra és formázzunk belőle hengereket. Kicsit lapogassuk el. Süssük 25-30 percig, hogy kicsit összeálljon, majd tegyük egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Tegyük egy vágódeszkára.
Szeleteljük fel körülbelül 1,2 centiméter szélesre, majd fektessük vissza a sütőpapírra és süssük további 20-30 percig. Minél tovább sütjük, annál ropogósabb lesz, de azért ne süssük túl.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu