Csokoládés házi müzli, amivel sikerült kiváltanunk a cukros pelyheket a gyerekeknél
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A gabonapelyhekre könnyű rákattanni és nagyon nehéz róluk lejönni, de ezzel a müzlivel most sikerült.
A gabonapelyhek voltaképpen levegőből és cukorból állnak. Nem csak az a baj velük, hogy szinte csak felesleges anyagot tartalmaznak, de az is, hogy elfogyasztásuk után fél órával ordító éhség tör ki a gyerekek körében. Régóta kísérletezem ilyen-olyan egészséges módszerekkel, keverem müzlivel, zabpehellyel, magokkal, de a legnagyobb vágyam az volt, hogy lecserélhessem úgy, ahogy van.
Vettem a jól bevált granola alapreceptet, és kevertem hozzá nyers kakaóport. A végén még lehetne hozzá kis darabokra vágott csokit is keverni, de ezt most kihagytam, bár azt hiszem, még azzal együtt is kevesebb cukrot és több rostot, vitamint és tápanyagot tartalmazna, mint a bolti pelyhek.
Csokoládés sült müzli
Hozzávalók 12 adaghoz
- 500 gramm zabpehely
- 100 gramm méz
- 100 gramm olaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0.25 teáskanál só
Elkészítés:
A mézet és az olajat egy nagy tálba öntjük, felmelegítjük, belekeverjük a kakaóport, majd beleszórjuk a zabpelyhet is. Alaposan elkeverjük úgy, hogy a pelyheket mindenütt bevonja a mézes massza. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Körülbelül 10 percig sütjük, átkeverjük, majd további 10 percig pirítjuk. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután tesszük üvegekbe.
Fotó: Ács Bori/Sóbors