Gombóc Artúr kedvenc palacsintája: az édesség tésztája és a tölteléke is csokis
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ínycsiklandó palacsinta nem a szokványos módon készül, kívül-belül csoki borítja, ellenállhatatlan lesz.
Az olyan nagy csokirajongókat, mint amilyen Gombóc Artúr is, biztosan elvarázsolja ez a palacsinta. A csokoládé dominál benne, a tésztájába kakaó kerül, a tölteléke csokikrém, tálalásnál pedig, ha marad a töltelékből, meg lehet vele öntözni a palacsintákat.
A kakaós tésztájú palacsinta különlegesebb, mint a hagyományos verzió, és nagyon-nagyon finom. A csokis töltelékkel tényleg isteni lesz, az édesszájúak kedvére való ez a desszert, de ha szeretnéd, mással is megtöltheted a palacsintát. Nálunk otthon megszavazta a család, hogy legközelebb túró kerüljön a tésztába, amit én mindig habtejszínnel keverek egybe. Hát, nem hangzik rosszul, legközelebb biztos, hogy kipróbálom.
Csupa csokis palacsinta
Hozzávalók 16 darabhoz
Tészta:
- 25 dekagramm liszt
- 3.5 deciliter tej
- 1.5 deciliter víz (szénsavas)
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 evőkanál cukor
- olaj a sütéshez
Töltelék:
- 20 dekagramm ét- vagy tejcsoki
- 1 deciliter habtejszín
- 1 deciliter tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit - az olaj kivételével - hagyományos módon keverjük be, majd lefedve tegyük a hűtőbe pihenni 20 percet. Pihenés után a megszokott módon, teflonos palacsintasütőben - amit szükség szerint kenjünk ki olajjal - süssük ki a palacsintákat.
A csokoládét tördeljük apró darabokra.
A tejet és a tejszínt gyöngyözésig melegítsük fel, vegyük le a tűzhelyről és keverjük bele a csokit, majd keverjük el, míg egynemű nem lesz. Picit hagyjuk hűlni, majd töltsük meg vele a palacsintákat. Ha marad belőle, öntözzük meg vele a palacsinták tetejét.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors