Gyerekkori kedvenc a túrós palacsinta – Így lesz a legfinomabb a töltelék
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Krémes krumplipüré sült fokhagymával: csak úgy eteti magát
Vaníliás tart erdei gyümölcsökkel: mentes változatot mutatunk
Tejszínes darált hússal töltött karalábé: ilyen finomat még nem ettél
Hogyan fűszerezzünk só nélkül? Mutatunk néhány szuper alternatívát
A kedvelt serpenyőben készült tészta, a palacsinta rengeteg variációban hódít, mindenkinek megvan a maga kedvence, lehet az édes, sós, pufi vagy vékony tésztából készült.
Biztos vagyok benne, hogy sokan egyetértünk abban, hogy a palacsintát nem lehet megunni, gyorsan elkészül, a legtöbbször édességként tálaljuk. Szakácsa válogatja, kerül-e a tésztába cukor, van, aki kihagyja, nehogy leragadjon tőle a massza.
A legkedveltebb édes töltelékű palacsinták listáján előkelő helyet foglal el a nutellás, amelybe egy kis tejszínhab és banánkarika is kerül, de a sima kakaós is nagyon kedvelt, sőt, az áfonyalekváros is, azonban ne feledkezzünk meg sokak régi kedvencéről, a túrós palacsintáról sem.
Az én kedvencem is a túrós, amely cukorral és tejszínhabbal krémesre keverve lesz igazán finom. Ne sajnáljuk belőle a tölteléket, ha amerikai palacsinta mellé szeretnénk fogyasztani, tálalásnál kanalazzuk a tetejére, de aki szeretné, kínálhat gyümölcsöket is a desszert mellé, illetve a krémbe is csempészhet egy kis mazsolát.
Túrós palacsinta
Hozzávalók 6 személyre
Palacsinta:
- 4 darab tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 250 gramm liszt
- 500 milliliter tej
- 2 evőkanál olaj
Töltelék:
- 250 gramm túró
- 200 milliliter habtejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást tálba ütjük, a sóval és a cukorral összekeverjük, majd a lisztet is hozzáforgatjuk, végül a tej és az olaj is a masszába kerül.
Forró serpenyőbe (ha szükséges, enyhén olajozzuk ki) 1 merőkanál massza kerül, amit körbeforgatunk a serpenyőben, mindkét oldalán szép világosbarnára sütjük.
Először a túrót a cukrokkal villa segítségével egybedolgozzuk, majd a tejszínnel krémesre keverjük. A tölteléket ízlésünknek megfelelően a palacsintatésztába töltjük.
A maradék tölteléket hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, más sütiben is felhasználhatjuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!