Mennyei rácsos pite friss sárgabaracklekvárral: ezekkel az arányokkal mindig omlós a tészta
Ha készítesz friss sárgabaracklekvárt, rögtön próbáld is ki ezt a mennyei rácsos pitét! Erre a sütire nem lehet ráunni.
A pitének sok arca ismert, az omlós tészta bármilyen gyümölcsös töltelékkel készülhet, de édes krémmel is érdemes kipróbálni, minden formában isteni lesz. A csokoládéval nem lehet mellényúlni, mindenki szereti.
Gyerekeknek a lent írt recept alapján készítsd el a pitét, esetleg tálalásnál dobd fel tejszínhabbal vagy eperrel. Ha azonban csakis felnőtteknek kedveskedsz a finomsággal, akkor kakaó helyett kávét csempéssz a töltelékbe, vagy 2-3 evőkanál Baileysszel vagy vodkával bolondítsd meg a krémet, meglásd, nagy sikere lesz a pitének.
Tészta:
A vajat a cukorral keverjük habosra, majd a felvert tojást adjuk hozzá.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, utána dolgozzuk egybe a tojásos keverékkel.
A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe pihenni 30 percet.
A tésztát nyújtsuk ki a piteforma méretének megfelelően, majd helyezzük formába, villával szurkáljuk meg a tésztát.
A formába helyezett tésztát toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük meg.
Krém:
A tejet a vajjal, cukorral és kakaóval forraljuk fel, majd vegyük le a tűzhelyről, utána keverjük hozzá a feldarabolt csokit.
Várjuk meg, míg a krém kihűl, utána adjuk hozzá a tojást, majd a krémet simítsuk a pitetésztára, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, süssük addig, amíg a krém megszilárdul, körülbelül 10-15 percig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu