Villámgyors cukkinis-tonhalas fasírt – Könnyed, húsmentes főétel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A cukkini és a tonhal tökéletes párost alkotnak, most egy húsmentes fasírtba kerültek, mennyei főétel lett belőlük.
Nagyon szeretem a fasírtokat, főleg azokat, amelyekbe zöldséget is kevernek. A tonhal és a cukkini párosa tésztán is tökéletes ízharmóniát alkot, de ebben a fasírtban is, eszünkbe sem fog jutni, hogy hús is kellene bele.
A cukkininek finoman szólva sincs intenzív íze, ezt ellensúlyozza a kicsit erőteljesebb fűszerezés és persze a tonhal. Sütőben sül, így egészségesebb is, vacsorára is nyugodtan ehetjük salátával.
Cukkinis-tonhalas fasírt
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 darab cukkini
- 1 darab tonhalkonzerv
- 60 gramm parmezán
- 2 darab tojás
- 40 gramm zsemlemorzsa (+ forgatáshoz)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
Mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a végeit és kockázzuk fel. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a cukkinit, majd alacsony lángon, fedő alatt pároljuk 15 percig. A végén sózzuk meg.
Amikor kész, a cukkinit tegyük át egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalkonzervet, a tojásokat, a parmezánt, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
Gyúrjunk belőle tetszőleges nagyságú golyókat, kicsit lapogassuk le, majd forgassuk meg zsemlemorzsában.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A fasírtokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, süssük 15 percig. Félidőnél forgassunk rajtuk egyet.
Fotó: Getty Images