A 8 legfinomabb palacsinta kipróbált receptekkel: pufi, gyümölcsös, rakott
A kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű palacsintát számtalan módon variálhatod: a tésztával és a töltelékkel is kísérletezhetsz.
A pufi palacsintában az a legjobb, hogy pillanatok alatt összedobható, a sütés után nem kell a töltésével pepecselni. A testesebb palacsinta napindítónak is tökéletes, a masszát mindig érdemes szezonális alapanyagokkal gazdagítani. Ősz lévén sütőtökkel kötelező kipróbálni.
Mivel a sütőtök kellően édes, ezért cukrot nem is szükséges a masszába keverni. Persze, ha vérbeli édesszájú vagy, akkor adhatsz hozzá. A sütőtökös palacsinta magában is finom, de tálalásnál bőven van lehetőséged még ínycsiklandóbbá varázsolni. Ha édesen szeretnéd, akkor juharszirupot vagy csokiöntetet csorgass rá, a tetejét pedig koronázd meg tejszínhabbal. A cukor nélküli változathoz tükörtojás és bacon is kerülhet, vagy friss, szezonális gyümölcsökkel társítva tálald.
A masszába érdemes durvára vágott, pirított tökmagot vagy diót forgatni. Az egyszerű trükktől sokkal izgalmasabb lesz a palacsinta textúrája, és persze az ízén is érződik a turpisság.
Először a száraz alapanyagokat forgassuk egybe, utána a tojást, a sütőtökpürét, az olajat és a tejet adjuk hozzá, a masszát keverjük csomómentesre.
A palacsintasütőt forrósítsuk fel, ha szükséges, enyhén kenjük ki olajjal, majd fagyiadagoló segítségével mérjünk ki a masszából a serpenyőbe. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranybarnára.
Sütőtökpüré készítése:
A sütőtököt pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
Az előkészített tököt kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára.
A puhára főtt tököt szűrjük le, botmixerrel vagy krumplitörővel pürésítsük.
A házi sütőtökpüré hűtőben 2 hétig tárolható.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu