A legfinomabb házi pizza
A kedved szerint megpakolt házi pizza sokkal ízletesebb, mint a vendéglőből rendelt.
A pizzát megunni nem lehet, ezer variációban kipróbálható, mindegyik finom a maga módján, épp ezért, ha te is pizzaimádó vagy, fedezz fel minél többet.
Nemrégiben kaptam az egyik ismerősömtől egy egészen különleges pizzatésztareceptet. Ez a tészta nem igényel dagasztást és kelesztést, a textúrája összeállítás után picit ragacsos, de ez ne ijesszen meg. Azonnal lehet vele dolgozni, de hűtőben is tárolható 24 óráig, ezért akár előző nap is össze lehet készíteni, hogy aztán másnap sütőben készre süljön.
Mivel nincs benne sok élesztő, a tészta szép vékony lesz, bármilyen feltéttel isteni, én most kolbásszal és sajttal készítettem. Ha szeretnéd, a szószt dobd össze házilag, itt találsz hozzá receptet, a feltétet pedig bátran alakítsd ízlésed szerint.
Az élesztőt és a cukrot keverjük össze, öntsük fel meleg vízzel, majd a lisztből 1 evőkanálnyit keverjünk hozzá, 5-8 percre tegyük félre.
A lisztet a sóval forgassuk egybe, majd fokozatosan adjuk hozzá az élesztős vizet. A tészta ragacsos lesz, de ez nem baj, fedjük le fóliával a tálat, helyezzük hűtőbe, vagy dolgozzunk vele azonnal.
A ragacsos masszát borítsuk lisztezett felületre, és adjunk hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy rugalmas tésztává álljon össze.
A tésztacipót osszuk két részre, majd nyújtsuk ki őket vékonyra búzadarával megszórt felületen.
A tésztát helyezzük pizzakőre vagy tepsire, alá egy kevés olajat is kenhetünk, ha szeretnénk.
A tésztát kenjük meg pizzaszósszal, majd szórjuk rá a sajtot, tegyük rá a felkarikázott kolbászt. Toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors