A 8 legfinomabb darált húsból készült étel: a fasírttól a gombócig
Ha van a hűtődben darált hús, jobbnál jobb ételeket készíthetsz belőle. Válogass az egyszerű, bevált receptek közül!
Ha darált hús, akkor fasírt. A húspogácsa készülhet egyben, Stefánia módra vagy zsemlemorzsás bundában, bő olajban sütve, de ennyivel nem ér véget a lehetőségek sora. Az egyben sült fasírtot érdemes minél mutatósabban elkészíteni, ezért kerülhet kenyér- vagy őzgerincformába, sőt még a muffinsütőt is befoghatod a feladatra.
A gusztusos harapnivaló nagyon ötletes formákban dobható össze. A formába nyomkodott húst érdemes felturbózni, bőven fér bele töltelék. A receptben gomba és sajt teszi ínycsiklandóvá a finomságot, de rengeteg más lehetőség áll a rendelkezésedre. Kerülhet a gombára bacon, jalapeño paprika, főtt tojás vagy csemegeuborka is.
A húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, hagymaport, fokhagymaport és a tojást. Az alapanyagokat keverjük össze.
A megtisztított gombát tetszés szerint szeleteljük fel, kevés olajon pirítsuk le.
A muffinformát kenjük ki olajjal, majd a darált hússal béleljük ki úgy, hogy a közepe üreges legyen. A pirított gombából kanalazzunk a belsejébe, majd a tetejére szórjunk sajtot. Toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre (4-5 perccel több is lehet).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu