Kiadós, darált hússal töltött gomba: sok sajttal igazán finom

tgcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gomba nem csak rántva finom, sütőbe tolva, hússal töltve is érdemes kipróbálni, a végeredmény csodás lesz.

A fehérjedús, D-vitaminban gazdag alapanyag izgalmasan felhasználható. Rengetegféle ízletes fogást lehet belőle készíteni, ezért érdemes kipróbálni új recepteket, melyekben a gomba a főszereplő.

A gomba hússal párosítva is tökéletes, a nagyobb kalapokat remek ötlet darált hússal megtölteni. A töltelék hasonlít a fasírthoz, a gomba szára helyére kerül. Hogy még fenségesebb legyen, sajt is kerül a finomság tetejére.

Mi legyen a maradék szárral?

A gomba szára is fogyasztható, aprítsd össze, és keverd a darált húsos masszához, vagy készíts rizses köretet a kalapok mellé, és ahhoz használd fel. A hűtőben is elteheted, a reggeli rántottába keverve is tökéletes.

Darált hússal és sajttal töltött gomba

tgct

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 1 kg gomba
  • 50 dkg darált hús
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés fokhagymakrém
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 darab tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • 15 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsuk meg, a szárukat távolítsuk el.

A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymakrémet, paprikát, tojást és a finomra aprított petrezselymet.

Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsünk rá kevés olajat, és ecset segítségével kenjük el.

A kiolajozott sütőpapírra ültessük rá a gombakalapokat.

A darált húsból formázzunk tetszés szerint golyókat, és ültessük a szárától megszabadított gombakalapok belsejébe.

A sajtot reszeljük le és ízlés szerint szórjuk a hússal töltött gombakalapokra. Ha szükséges, kevés olajat is csorgathatunk a gombakalapok tetejére, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük