Fűszeres, selymes krumplikrémleves: gyorsan készül és nagyon finom

2
Nyomtatás
Krumplikremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készíts sűrű és tápláló krémlevest krumpliból: egyszerű hozzávalókból készül a mennyei ebéd.

Néha az egyszerű alapanyagokból készülő ételek a legjobbak! Ez a leves is pont ilyen: krumpli az alapja, amit hagyma és répa egészít ki, és a friss kakukkfű-rozmaring párosa adja meg az ízét.

Az étel különlegessége, hogy nem tartalmaz tejterméket, így sok diétába beilleszthető: sűrű, konzerves kókusztejtől lesz selymes. Ha pedig tartalmasabbra készítenéd, akkor dobd össze hozzá ezt a szuper ropogós, fokhagymás házi krutont, vagy egyszerűen fogyaszd pirítóssal.

Fűszeres krumplikrémleves

Krumplikremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes répa felkarikázva
  • 4 nagy krumpli felkockázva (kb. 1200 g)
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
  • 1 ek friss kakukkfű apróra vágva
  • 0.5 ek friss rozmaring apróra vágva
  • 1 l zöldségalaplé vagy víz
  • 400 ml konzerves kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk 1-2 percig. Adjuk hozzá a répát és a krumplit is, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd öntsük fel az alaplével.

Fedő alatt, közepes hőfokon főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak, majd öntsük a leveshez a kókusztejet, és forraljuk fel. Botmixerrel dolgozzuk selymesre, és még melegen, pirítóssal vagy krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon