Darált hússal töltött cukkinitekercs: sütőben és grillen is elkészítheted
A töltött cukkinit sokféleképpen variálhatod. Ha tekercsként kínálod, biztosan nem lesz unalmas.
Itt a cukkiniszezon, úgyhogy ez a lédús, kalóriaszegény és egészséges zöldség szerepeljen rendszeresen a menüben. A cukkini semleges íze miatt gyakorlatilag mindennel párosítható, akár édességet, piskótát is készíthetsz vele, elképesztően szaftos lesz tőle.
A töltött változat nagyon népszerű, mert kevés munkával változatos, és a tölteléktől függően laktatóbb vagy könnyedebb fogást készíthetsz. Megszórhatod csak sajttal, de ha úgy érzed, ettől nem fogsz jóllakni, akkor jöhet a darált húsos verzió, amelyet reszelt mozzarellával érdemes beborítani.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit olajozzunk ki.
A cukkinikat mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejüket vájjuk ki egy kanállal. Morzsoljuk rá a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. A cukkinikat fektessük a tepsibe.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk 10 percig, időnként keverjük meg, hogy mindenhol szépen meg tudjon pirulni. Adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük 4 percig, majd a fokhagymát is szórjuk rá, további fél percig pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a Marinara-szószt, és lassú tűzön forraljuk fel. A kész szószt osszuk szét a cukkinik közt, majd szórjuk meg őket reszelt sajttal.
Süssük 25 percig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu