Isteni kakaós keksz színes drazséval sütve: sokáig eláll, és a csomagolást is jól bírja
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Munka közben is jár a kényeztetés, tarts szünetet, és majszolj el egy darab színes cukorkával gazdagított kekszet.
Ebből a kekszből garantált a repeta, bár elég laktató, így nem olyan biztos, hogy két érmét is el tudsz nassolni. A finomság pillanatok alatt elkészül, légmentes dobozba zárva napokig megőrzi kellemes textúráját, és a csomagolás sem árt neki, így érdemes dupla adagban készíteni.
A cukorkás keksz fehér változatban is készülhet, hagyd ki a kakaót, a vajhoz és a cukorhoz 1-2 teáskanál vaníliakivonatot keverj, és már kész is a vaníliás verzió.
Drazsés keksz
Hozzávalók 14 darabhoz
- 5 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 8 dkg drazsé (M&M’s)
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel és keverjük egybe a cukorral.
A liszthez adjuk hozzá a sót, kakaót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez.
Keverjük a masszához a tojást és az M&M’s cukrot.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A masszából fagyiskanállal vagy a kezünkkel helyezzünk kis halmokat a sütőpapírra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!