
Isteni kakaós keksz színes drazséval sütve: sokáig eláll, és a csomagolást is jól bírja

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Munka közben is jár a kényeztetés, tarts szünetet, és majszolj el egy darab színes cukorkával gazdagított kekszet.
Ebből a kekszből garantált a repeta, bár elég laktató, így nem olyan biztos, hogy két érmét is el tudsz nassolni. A finomság pillanatok alatt elkészül, légmentes dobozba zárva napokig megőrzi kellemes textúráját, és a csomagolás sem árt neki, így érdemes dupla adagban készíteni.
A cukorkás keksz fehér változatban is készülhet, hagyd ki a kakaót, a vajhoz és a cukorhoz 1-2 teáskanál vaníliakivonatot keverj, és már kész is a vaníliás verzió.
Drazsés keksz

Hozzávalók 14 darabhoz
- 5 dkg vaj
- 4 dkg cukor
- 15 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 8 dkg drazsé (M&M’s)
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel és keverjük egybe a cukorral.
A liszthez adjuk hozzá a sót, kakaót és a szódabikarbónát, majd forgassuk a vajas keverékhez.
Keverjük a masszához a tojást és az M&M’s cukrot.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A masszából fagyiskanállal vagy a kezünkkel helyezzünk kis halmokat a sütőpapírra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors