![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus kisvendéglős recept: így készül a Dubarry karaj
![dubarry karaj cover](https://kep.index.hu/1/0/3035/30357/303571/30357197_2330615_eb8142d66b7eaff8bf5cac45397c5aa3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Egy klasszikus, amit ritkán készítünk otthon, pedig egy igazi, tökéletes, kényeztető vasárnapi ebéd.
Habár mindent elő kell hozzá készíteni, aztán összesütni, mégsem bonyolult elkészíteni ezt a klasszikus kisvendéglős, házias fogást.
A karfiol és a besamel együtt nyerő párost alkotnak, nem csak rakott változatban, de úgy is, mint itt, a hús bevonataként. Nem kell semmi fakszni, ezt az ételt egy sima petrezselymes rizs egészíti ki igazán méltóképpen.
Dubarry karaj
![dubarry karaj kicsi](https://kep.index.hu/1/0/3035/30357/303572/30357207_26bd39abb67a1b9eb7f4e273868185bd_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
- 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
- ízlés szerint só, bors
- 1 darab paradicsompüré-konzerv
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 800 gramm karfiol
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A besamelmártáshoz:
- 800 milliliter tej
- 80 gramm vaj
- 80 gramm liszt
- ízlés szerint szerecsendió
- 2 darab tojás
- 80 gramm sajt
Elkészítés:
A karajszeleteket fólia alatt enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és leheletvékonyan megkenjük mindkét oldalukat a paradicsompürével. Egyik oldalukat lisztbe mártjuk, és kevés forró olajon, körben pirosra sütjük, majd 1,5 dl vízzel felöntjük, készre pároljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós, lobogó forró vízben leforrázzuk, majd félretesszük.
A besamelhez egy lábasban a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a forró tejjel és állandó kevergetés mellett csomómentesre keverjük, addig főzzük, amíg besűrűsödik a mártás. Fűszerezzük sóval, szerecsendióval. Végül mehetnek bele a tojások és a reszelt sajt is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsit megszórunk kevés zsemlemorzsával, rátesszük az elősütött karajszeleteket, megpakoljuk az előgőzölt karfiollal és végül rákanalazzuk a besamelt. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt pirosra sütjük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk, és a hús párolásából maradt mártást is mellé kínáljuk.
További házias receptekért kattints ide!
Fotók: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!