Varázsold az otthonodba a gyorséttermi élményt: így készül a dupla burger

bmcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ leghíresebb duplaburger-receptje többé nem titok, dobd össze a családdal vagy a barátokkal, jó móka lesz.

Amerika az álmok hazája, na meg a gyorséttermeké, és ha már street food, ki ne szeretné az emeletes dupla burgert, amelyet házilag is el lehet készíteni.

A gyorséttermi kedvenc hozzávalói nem titkosak, de nem is fedik fel a receptet, így a házi változat csak egy nagyon jól sikerült utánzat, mely megjelenésben és ízben is pont olyan, mint a kedvelt szendvics. Az a legjobb az otthon készített verzióban, hogyha szeretnéd, akkor 1-2 alapanyag hozzáadásával még ízletesebbé teheted a burgert. Jól illik a szendvicsbe a karikára vágott paradicsom, vagy pirosra sütött baconnel is kínálhatod.

Tippek a készítéshez

  • Az összeállításnál is lehet trükközni, a finomra vágott hagymát és a szintén apró méretűre vágott uborkát a szószba is belekeverheted.
  • A legtöbb házi duplaburger-utánzatban a húst nem szokás ízesíteni, csak a sütés közben kerül elő a só és bors. Ha azonban félsz, hogy elfelejted használni az ízesítőket, akkor keverd a húsmasszához úgy, ahogy a receptben is javasoljuk.
  • Házi burger készítésénél fontos, hogy melegen kerüljön tányérra a szendvics, ezért érdemes a sütőt 50 fokra előmelegíteni és belerakni az előpirított zsemléket vagy a kisütött húst.

Dupla burger

bigmac

Hozzávalók 2 darabhoz

Burger:

  • 60 dkg darált marhahús
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 darab hamburgerzsemle (háromrészes szezámmagos buci)
  • vaj a zsemlék kenéséhez
  • 4 darab ömlesztett cheddar sajtszelet
  • 0.5 fej jégsaláta
  • 1 fej hagyma
  • 4 darab kapros uborka

Szósz:

  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 0.5 teáskanál füstölt paprika vagy Cayenne
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, majd formázzunk belőle egyforma méretű húspogácsákat.

A húspogácsákat enyhén olajozott serpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt süssük meg.

A zsemléket vajazzuk meg és száraz serpenyőben pirítsuk meg.

A hagymát vágjuk finomra. Az uborkát vágjuk vékony karikákra, a jégsalátát vékony csíkokra.

Szósz:

A majonézt a ketchuppal és a mustárral keverjük simára, adjuk hozzá a sót, fehér borsot, vöröshagymaport, fokhagymaport és a paprikát.

Összeállítás:

Az alsó bucit ízlés szerint kenjük meg a szósszal, majd szórjunk rá egy kevés finomra vágott vöröshagymát és jégsalátát, a saláta tetejére mehet az uborkából, utána 1 szelet sajt és 1 darab húspogácsa következik. Ezután a középső részt ugyanebben a sorrendben készítsük, a szendvicset a buci szezámmagos kalapjával zárjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük