Ecetes krumplisaláta sültek mellé: hidegen és melegen is isteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A krumplit nem lehet megunni, sütve, főve és még megannyi módon ínycsiklandó, érdemes minél többféle variációban kipróbálni.
A nyár a salátáké, főleg a hidegen kínált finomságok kedveltek ilyenkor, sültek mellé tökéletesek. Vitathatatlan, hogy krumpliból készülnek a legfinomabb köretek, nagy kedvenc a krumplisaláta is, főleg a majonézes. Ha azonban újdonságra vágysz, nem félsz a karakteresebb ízektől, akkor próbáld ki az alábbi ecetes változatot, amit melegen és hidegen is kínálhatsz.
A köret lényege, hogy plusz ízekkel dúsított alaplével kell egybekeverni a főtt burgonyát. A csemegeuborka és az újhagyma elhagyható, de nem érdemes kihagyni őket. Mivel ez egy savanykásabb ízű saláta, nagyon jól illik hozzá az ecetes uborka leve, ezért, ha épp van belőle otthon, 2 löttyintésnyit önts az alaplébe.
Bajor krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm burgonya
- 2 szál újhagyma
- 2 darab csemegeuborka
- 1 deciliter alaplé (csirke vagy zöldség)
- 2 evőkanál borecet
- 1 evőkanál mustár
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az alaposan megmosott burgonyát héjában főzzük puhára, majd hűtsük ki, pucoljuk meg, vágjuk fel karikákra vagy kockákra.
A csemegeuborkát vágjuk fel apró kockákra, a hagymát vékonyan karikázzuk fel, majd mindkét alapanyagot forgassuk egybe a krumplival.
Az alaplevet melegítsük fel, adjuk hozzá az ecetet, mustárt, utána öntsük a krumplira, keverjük egybe, ha szükséges, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Lefedve tegyük a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images