Nyári ecetes paradicsomsaláta: percek alatt elkészül az egyszerű finomság
Cikkek
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Porhanyós karácsonyi linzer: a tésztába darált mandula is kerül
Ferrero Rocher muffinformában: rögtön dupla adaggal süsd
Kiadós majonézes krumplisaláta: kötelező köret az ünnepi asztalra
Foszlós mákos babka bejgli helyett: ennél nem baj, ha látszik a töltelék
A 10 legjobb gasztrokönyv karácsonyra: ajándéknak is tökéletesek
Csupán 15 percre lesz szükségünk a saláta összeállításához, ami remekül illik sült húsok mellé.
Az elkészítésével valóban nem lesz sok gondunk, de mielőtt tálalnánk, tegyük hűtőbe a paradicsomsalátát, hiszen az ízek akkor lesznek igazán finomak, ha összeérnek.
Az ecetes saláták grill- vagy sült húsok mellé nagyon jól illenek, olykor még köret helyettesítésére is alkalmasak, mint ez a paradicsomos saláta, amit az öntet tesz igazán különleges zamatúvá. Akár más zöldségek is kerülhetnek a paradicsom mellé, de ha csak az alapreceptet próbáljátok ki, akkor sem fogtok csalódni. Nem kötelező, de érdemes kecskesajttal megszórni, igazán ízletes és különleges lesz, nehéz lesz majd abbahagyni.
Ecetes paradicsomsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm paradicsom
- 1 deciliter balzsamecet
- 3 evőkanál méz
- ízlés szerint só és bors
- 1 fej lilahagyma
- 1 csokor bazsalikom
- 15 dekagramm kecskesajt
Elkészítés:
A mézet és a balzsamecetet összekeverjük.
Nagyobb tálba tesszük a megmosott paradicsomot, tetszőleges méretűre vágjuk. Mehet hozzá a megtisztított lilahagyma vékony szeletekre vágva, az összeaprított bazsalikom, só és bors. A mézes keverékkel alaposan egybeforgatjuk, majd a kecskesajtot is hozzákeverjük (morzsolva vagy kockára vágva), tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Fotó: Getty Images