Egészséges, egyszerű, szezonális és finom: készíts padlizsánpizzát!
Négy alapanyag, tíz perc munka, és kész is a vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
"Egyen mindenki padlizsánt, mert szezonja van" akciónk keretében egy újabb, ék egyszerű, de annál finomabb és kívánatosabb padlizsános receptet mutatunk. Padlizsán, paradicsom, bazsalikom, mozzarella, be a sütőbe, és már kész is az egészséges és finom padlizsánpizza.
Ami természetesen nem pizza, sőt, nincs is ilyen akciónk, hogy egyen mindenki padlizsánt, abból viszont még soha nem lett baj, ha valaki friss idényzöldségekből főzött. Egészséges, finom, olcsó, mi kell még? Használjuk ki, amíg lehet, és örüljünk minden percének!
Ez az étel tulajdonképpen csak kinézetében hasonlít a pizzához, na jó, ha úgy fűszerezzük, akkor egy kicsit az íze is, de nem kell rendelni tésztát gyúrni, keleszteni, nincs benne liszt, és ennek megfelelően szénhidrát is csak minimális, ezért nem is hizlal.
Viszont öt perc alatt összedobható, és ha éppen úgy áll a hőmérő, hogy még a sütő bekapcsolására is rá tudjuk venni magunkat, akkor nyert ügyünk van. Úgyhogy, végül is mégiscsak lenne létjogosultsága egy ilyen akciónak. Köretnek pedig elég hozzá egy kis baguette, természetesen a teljes kiőrlésű fajtából, ha már a fogyókúránál tartunk.
Padlizsánpizza
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 darab padlizsán
- 6 evőkanál olaj a kenéshez
- 1 ízlés szerint só
- 5 darab paradicsom
- 1 marék bazsalikom levelek
- 20 dekagramm pizza mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Fotó: Shutterstock