Különleges, egyben sült fasírt ragacsos, paradicsomos mázzal és rengeteg fűszerrel

5
Nyomtatás
fasírt2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egyszerre édes és sós, picit pikáns és nagyon különleges ez az egyben sült fasírt, amihez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd mehet is a sütőbe.

Nem egy hagyományos fasírtreceptről van szó, hozzávalóiban és ízeiben is eltér a megszokottól, hiszen meghatározó eleme a ketchup, mind a húsnak, mind a máznak, a végeredmény pedig egyszerre édes és sós.

Mivel a ketchup tényleg kihagyhatatlan elem, fontos, hogy jó minőségűt, lehetőleg házit használjunk belőle, ha nagyon édes boltihoz jutunk csak hozzá, akkor ügyeljünk a cukormennyiségre, lehet, hogy nem kell hozzá annyi plusz cukor, mint a receptben megadott mennyiség. Ecet helyett a worcester-szószt is jó, ha van elfekvőben a kamrában.

Egyben sült fasírt

fasírt

Hozzávalók 8 személyre

Fasírt:

  • 1 kilogramm darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 80 gramm panko morzsa
  • 80 milliliter tej
  • 1.5 teáskanál
  • 1.5 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál pirospaprika

Máz:

  • 180 gramm ketchup
  • 1.5 teáskanál ecet
  • 2.5 evőkanál barna cukor
  • 0.5 teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki egy 23x13 cm-es sütőformát sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A hagymát és a petrezselymet aprítsuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, majd keverjük össze a fasírt minden hozzávalóját egy tálban, míg homogén massza nem lesz belőle. Tegyük a húst az előkészített formába, nyomkodjuk bele alaposan. Toljuk a sütőbe, majd 40 percig süssük.

A máz hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.

Ha letelt a 40 perc, vegyük ki a fasírtot, kenjük rá a ketchupos mázat, majd tegyük vissza sülni 15-20 percig, míg szép pirult nem lesz a teteje.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon