Gyors, krémes egylábasos tészta csirkemellel: nincs utána mosogatnivaló
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kaliforniai paprika és csirkemell az alapja ennek a tésztaételnek, aki ezt a kettőt szereti, az nem lőhet mellé ezzel a fogással.
Egylábasos tészta vagy egytepsis étel, nálam bármelyiknek nyert ügye van, ha nincs utána sok mosogatnivaló. Nemcsak ez az egy előnye van azonban ezeknek az ételeknek, hanem legtöbbször az is, hogy gyorsan és minimális munkával készülnek.
Ez most egy csirkemellel és rengeteg kaliforniai paprikával készült változat, amely tejjel és chilivel fő, ettől picit pirosas a színe, az íze azonban lágy és selymes. Az őrölt chiliből az erősségétől függően adagoljunk az ételbe, enyhén csípősből akár egy evőkanállal is elbír, viszont erősebből inkább tegyünk kevesebbet, utólag még lehet pótolni.
Bármilyen tésztát főzhetünk bele, a spagetti sem rossz választás, de inkább használjunk haraphatóbb állagú tésztát, pennét, fusillit vagy farfallét.
Egylábasos tészta csirkemellel
Hozzávalók 4 személyre
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 darab csirkemellfilé
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 1 darab kaliforniai paprika (sárga)
- 1 darab kaliforniai paprika (zöld)
- 1 darab hagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál őrölt chili
- 1 teáskanál kömény
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1.25 liter tej
- 500 gramm tészta
- 100 gramm gouda sajt
Elkészítés:
Egy mélyebb serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olajat. A csirkemellfilét vágjuk fel szeletekre, majd tegyük az olajba, addig süssük, míg mindenhol fehér nem lesz. Ha kész, tegyük félre.
Közben a paprikákat és a hagymát vágjuk vékony szeletekre, tegyük őket az olajba, majd dinszteljük puhára. Tegyük vissza a csirkemellet is, adjuk hozzá a fűszereket, és keverjük alaposan össze, hogy mindenhol bevonja a húst és a zöldségeket.
Öntsük hozzá a tejet, majd dobjuk bele a tésztát, folyamatosan kevergetve főzzük, nehogy a tészta leragadjon. Kb. 8-10 percig főzzük, míg a tészta meg nem puhul, a tej pedig sűrű mártássá nem redukálódik. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, alaposan keverjük össze, hogy teljesen elolvadjon.
Melegen, akár egy kis petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images