Pillanatok alatt elkészül a mascarponés pohárkrém: jól behűtve a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Amikor elkap a desszert utáni vágy, akkor a poharas édesség a leggyorsabb megoldás.
A poharas desszertek nagyon praktikusak, hisz sütés nélkül, pillanatok alatt össze lehet dobni az édes finomságokat. A lehetőségek tárháza végtelen, rengetegféle izgalmas finomságot lehet készíteni.
Az egyik legegyszerűbb változatban a kedvenc kekszedre lesz szükséged, ez lehet az amerikai csokidarabos keksz vagy sima kakaós, a lényeg, hogy durvára vagy morzsaállagúra kell összetörni, ez a poharas édesség egyik eleme. A másik a krém, amelybe vaníliás cukor és citrom reszelt héja van belekeverve. Tálalásnál, ha szeretnéd, gyümölccsel is feldobhatod, ez lehet kandírozott citrom vagy egy gerezd mandarin, ahogy tetszik.
Mascarponés pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm mascarpone
- 8 dekagramm vaníliás cukor
- 1 csomag keksz
- 1 darab citrom
Elkészítés:
A mascarponét tegyük keverőtálba, keverjük hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
A választott kekszet tegyük nejlonzacskóba, majd klopfolóval, nyújtófával, esetleg a kezünkkel törjük össze.
A poharakban kezdjük el rétegezni az alapanyagokat tetszőlegesen, kezdhetjük keksszel vagy krémmel a rétegezést, a lényeg, hogy addig ismételjük, míg megtelik a pohár. A desszertet kínáljuk hidegen.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors