Egyszerű pufi palacsinta: csak keverd egybe a hozzávalókat

apcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az amerikai pufi palacsinta édes napindítónak is tökéletes, de desszertként is kínálhatod csoki-, karamell- vagy vaníliaöntettel.

A duci palacsinta sós és édes változatban is készülhet, magában is el lehet majszolni, akár még munkába vagy suliba rohanás közben is.

A sós palacsinta a bőséges reggeli részét szokta képezni, mellé sült bacont és rántottát szokás kínálni. Persze az édes változat is felkerülhet a reggelizőasztalra, amely mellé legtöbbször gyümölcsöt vagy mogyorókrémet ajánlanak, de különböző édes öntetek, tejszínhab vagy az elmaradhatatlan juharszirup is a köbre emelheti.

Pufipalacsinta-receptekből bő a választék, van, amelyikbe joghurtot is kevernek, attól lesz igazán puha a tészta. Az én receptemben a tojás szétválasztva kerül a masszába, a fehérjéből kemény habot verek, majd hozzáforgatom a többi alapanyaghoz. A légies tészta tovább álmodható, feldobhatod fahéjjal vagy csokidarabokkal.

Egyszerű amerikai palacsinta

apct

Hozzávalók 6 személyre

  • 3 darab tojás
  • 400 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • olaj vagy vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojást válasszuk szét.

A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, tejet, vaníliakivonatot, olvasztott vajat és a tojássárgáját, az egészet keverjük csomómentesre.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk a tojássárgájás masszához.

Kevés vajjal vagy olajjal kikent serpenyőben süssük ki a palacsintát a szokásos módon. 

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük