Nagyon puha, vaníliás-kakaós sütemény: egyszerűen készül a mutatós finomság

ksvkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szép sütemény hihetetlenül egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, a többit pedig a sütő intézi.

Gyerekkorom egyik kedvence a kétféle színű, vaníliás-csokis csavart fagyi, de süteményekben is imádom ezt a kombinációt. A zebra piskóta mellett egy másik egyszerű, puha tésztájú édesség is nagy kedvenc, amit akár még kezdők is összedobhatnak.

A finomságot két szín és két íz uralja. Az alapanyagok szerények, biztosan lesz hozzá minden a kamrában. Lehet csak kakaós és vaníliás is, de ha kicsit bátrabb az ember, a kakaós masszába rum is mehet, amitől sokkal finomabb lesz a mutatós desszert.

Egyszerű vaníliás-kakaós süti

kvsct

Hozzávalók 20 szelethez

  • 25 dekagramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dekagramm finomliszt
  • 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • 1 evőkanál rum (opcionális)
  • 25 dekagramm vaj (olvasztott)
  • 6 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét.

A tojássárgáját keverjük habosra a cukrokkal, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat, azt is keverjük el benne, végül a liszt is legyen beleforgatva.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájás-lisztes keverékhez.

A massza felét simítsuk sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe (20x30 centiméteres).

A maradék masszába forgassuk bele a kakaót és a rumot, majd csorgassuk a tepsibe öntött tészta tetejére. A sütit 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt süssük meg (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük