
Nagyon puha, vaníliás-kakaós sütemény: egyszerűen készül a mutatós finomság

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Édeskrumplis-cukkinis falatkák sütőben sütve: olajszag nélkül készül

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Próbáld ki Meghan Markle koktélparadicsomos tésztáját: olcsó és finom

Így távolítsd el a vörösborfoltot: 5 bevált tippet mutatunk

Krémes leves sült karfiolból: könnyed, mégis tápláló fogás
A szép sütemény hihetetlenül egyszerűen készül, csak egybe kell forgatni az alapanyagokat, a többit pedig a sütő intézi.
Gyerekkorom egyik kedvence a kétféle színű, vaníliás-csokis csavart fagyi, de süteményekben is imádom ezt a kombinációt. A zebra piskóta mellett egy másik egyszerű, puha tésztájú édesség is nagy kedvenc, amit akár még kezdők is összedobhatnak.
A finomságot két szín és két íz uralja. Az alapanyagok szerények, biztosan lesz hozzá minden a kamrában. Lehet csak kakaós és vaníliás is, de ha kicsit bátrabb az ember, a kakaós masszába rum is mehet, amitől sokkal finomabb lesz a mutatós desszert.
Egyszerű vaníliás-kakaós süti

Hozzávalók 20 szelethez
- 25 dekagramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dekagramm finomliszt
- 3 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
- 1 evőkanál rum (opcionális)
- 25 dekagramm vaj (olvasztott)
- 6 darab tojás
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük habosra a cukrokkal, majd csorgassuk bele az olvasztott vajat, azt is keverjük el benne, végül a liszt is legyen beleforgatva.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a tojássárgájás-lisztes keverékhez.
A massza felét simítsuk sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe (20x30 centiméteres).
A maradék masszába forgassuk bele a kakaót és a rumot, majd csorgassuk a tepsibe öntött tészta tetejére. A sütit 180 fokosra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt süssük meg (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors