Egytepsis csirkecomb puha krumplival és édeskés répával - Együtt sül a körettel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pár perc munkával is laktató vacsorát készíthetsz, az egytepsis recepteknél nem találsz egyszerűbbet.
Az egytepsis recepteket mindenki szereti, hiszen csak mindent elő kell készíteni, tepsibe szórni, majd mehet is a sütőbe a laktató fogás. Nagy előnye még, hogy a hús és a köret együtt, egyszerre sül, mire elkészül a - jelen esetben - csirkecomb, addigra a zöldségek is megpuhulnak.
A szokásos krumpliköretet most egy kis répával dobtuk fel - az édekés sült répa nagyon jól passzol a burgonyához, tökéletesen kiegészítik egymást. Természetesen más zöldség is mehet a tepsibe, a csiperkegomba és a lilahagyma is szuper választás.
Az egytepsis fogást egy fokhagymás, majonézes szósz és egy kis chilis fűszerkeverék dobja fel, a majonéztől sokkal puhább és szaftosabb lesz a hús, ráadásul picit az ízét is átveszi a csirkecomb és a köret.
Egytepsis csirkecomb
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 1 kilogramm krumpli
- 3 darab répa
- 6 darab csirkecomb
Szósz:
- 60 gramm majonéz
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 0.25 teáskanál chilipor
- 0.5 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a majonézt, az olvasztott vajat, az olajat, a reszelt fokhagymát és az összeaprított petrezselymet.
Egy kis tálban keverjük össze a sót, borsot, chilit és a paprikát.
A krumplit pucoljuk meg, majd negyedeljük, ha nagy volt a krumpli, nyolcadolhatjuk is. Öblítsük át a krumplit, majd szárítsuk meg papírtörlőn. A répákat pucoljuk meg, majd vágjuk 3-4 darabba.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Borítsuk a krumplit és a répát egy jénaiba vagy kerámia sütőtálba, tegyük közéjük a combokat is. Öntsük a majonézes szószt a húsra és a zöldségekre, keverjük alaposan át, hogy mindenhol befedje őket. Szórjuk rá a fűszerkeveréket is, azzal is keverjük alaposan össze.
Toljuk a combokat a sütőbe, 50-60 percig süssük őket, az utolsó 5 percben, ha van a sütőn grillfunkció, pirítsuk kicsit meg őket.
A jénaiban maradt szósszal meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Getty Images