![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha, foszlós eperkrémes kuglóf – Ne spóroljunk a gyümölccsel
![eperkrémes kuglóf cover](https://kep.index.hu/1/0/3297/32978/329787/32978742_2527494_c8ea856da29a01a6c35f17c548a6dd3f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Amiben eper van, az a sütemény csak finom lehet, ne is spóroljunk vele a szezonban.
A kuglófot, akármennyire is ünnepi asztalra való desszert, tökéletesen lehet igazítani minden szezonhoz. Nagy előnye, hogy gyors és elronthatatlan kevert tésztája van, csak a sütési időt kell türelmesen kivárni.
Ez a kuglóf az epertől és a sajtkrémtől lesz puha és szaftos. Ízlés kérdése, hogy hagyunk-e benne eperdarabokat vagy teljesen pépesre turmixolva keverjük a tésztába. Mindenképpen isteni lesz.
Eperkrémes kuglóf
![eperkrémes kuglóf recept](https://kep.index.hu/1/0/3297/32978/329787/32978754_bcad62bb2338b0df4f0a13ed5981f5b0_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 220 gramm krémsajt (natúr)
- 220 gramm vaj
- 300 gramm cukor
- 0.5 kávéskanál só
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 6 darab tojás
- 400 gramm liszt
- 200 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy kuglófformát.
A krémsajtot, a vajat és a cukrot elektromos habverővel verjük habosra. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, majd keverjük jól el. Üssük bele egyenként a tojásokat, mindegyiket alaposan vegyítsük el benne. Lassan szórjuk bele a lisztet, és addig keverjük, míg egynemű tésztát nem kapunk. Amikor a lisztet jól elkevertük, tegyük bele az epreket, majd elektromos habverővel egy percig még keverjük.
Öntsük bele a tésztát a kuglófformába.
Tűpróbáig, körülbelül egy órán át süssük. Várjuk meg, amíg kihűl, borítsuk ki a formából, majd hintsük meg vaníliás cukorral.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!