Puha, foszlós eperkrémes kuglóf – Ne spóroljunk a gyümölccsel

eperkrémes kuglóf cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amiben eper van, az a sütemény csak finom lehet, ne is spóroljunk vele a szezonban.

A kuglófot, akármennyire is ünnepi asztalra való desszert, tökéletesen lehet igazítani minden szezonhoz. Nagy előnye, hogy gyors és elronthatatlan kevert tésztája van, csak a sütési időt kell türelmesen kivárni.

Ez a kuglóf az epertől és a sajtkrémtől lesz puha és szaftos. Ízlés kérdése, hogy hagyunk-e benne eperdarabokat vagy teljesen pépesre turmixolva keverjük a tésztába. Mindenképpen isteni lesz. 

Eperkrémes kuglóf

eperkrémes kuglóf recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 220 gramm krémsajt (natúr)
  • 220 gramm vaj
  • 300 gramm cukor
  • 0.5 kávéskanál
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 6 darab tojás
  • 400 gramm liszt
  • 200 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy kuglófformát. 

A krémsajtot, a vajat és a cukrot elektromos habverővel verjük habosra. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, majd keverjük jól el. Üssük bele egyenként a tojásokat, mindegyiket alaposan vegyítsük el benne. Lassan szórjuk bele a lisztet, és addig keverjük, míg egynemű tésztát nem kapunk. Amikor a lisztet jól elkevertük, tegyük bele az epreket, majd elektromos habverővel egy percig még keverjük. 

Öntsük bele a tésztát a kuglófformába. 

Tűpróbáig, körülbelül egy órán át süssük. Várjuk meg, amíg kihűl, borítsuk ki a formából, majd hintsük meg vaníliás cukorral.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük