Puha, foszlós eperkrémes kuglóf – Ne spóroljunk a gyümölccsel
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Amiben eper van, az a sütemény csak finom lehet, ne is spóroljunk vele a szezonban.
A kuglófot, akármennyire is ünnepi asztalra való desszert, tökéletesen lehet igazítani minden szezonhoz. Nagy előnye, hogy gyors és elronthatatlan kevert tésztája van, csak a sütési időt kell türelmesen kivárni.
Ez a kuglóf az epertől és a sajtkrémtől lesz puha és szaftos. Ízlés kérdése, hogy hagyunk-e benne eperdarabokat vagy teljesen pépesre turmixolva keverjük a tésztába. Mindenképpen isteni lesz.
Eperkrémes kuglóf
Hozzávalók 10 adaghoz
- 220 gramm krémsajt (natúr)
- 220 gramm vaj
- 300 gramm cukor
- 0.5 kávéskanál só
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 6 darab tojás
- 400 gramm liszt
- 200 gramm eper (friss vagy fagyasztott)
- 1 teáskanál vaníliás cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy kuglófformát.
A krémsajtot, a vajat és a cukrot elektromos habverővel verjük habosra. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, majd keverjük jól el. Üssük bele egyenként a tojásokat, mindegyiket alaposan vegyítsük el benne. Lassan szórjuk bele a lisztet, és addig keverjük, míg egynemű tésztát nem kapunk. Amikor a lisztet jól elkevertük, tegyük bele az epreket, majd elektromos habverővel egy percig még keverjük.
Öntsük bele a tésztát a kuglófformába.
Tűpróbáig, körülbelül egy órán át süssük. Várjuk meg, amíg kihűl, borítsuk ki a formából, majd hintsük meg vaníliás cukorral.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors