Gyönyörű epres cupcake: rózsaszín, habos, cuki sütemények

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mióta gyerekeim vannak, egymást érik a zsúrok és az óvodai, majd most már az iskolai ünnepségek és egyéb alkalmak, amelyekre illik valamit vinni. Ha az ember nem a sarki boltból vagy a cukrászdából szerzi be a süteményt, akkor otthon süt valamit.

Nekem ez általában a késő esti órákra tolódik, amikor már a gyerekek is alszanak, viszont ilyenkor már nem akarok hosszan pepecselni, így bevetem az egyik legegyszerűbb és bombabiztosabb receptet, a muffint. Na, de hogyan lehet a muffint kicsit csinosabbá tenni?

Cupcake, a feldíszített muffin

Mostanában egyre divatosabb lett az úgynevezett cupcake, vagyis minitorta, egy cuki kis egyadagos sütemény, amit szintén muffinformában sütnek ki, a tetejét pedig különböző színes habokkal és egyéb nyalánkságokkal díszítik. Ugyanolyan gyorsan kész, mint a muffin, de sokkal mutatósabb.

Én ebben is a természetesség híve vagyok, így a habba friss gyümölcsöt teszek, a mostaniba epret. A lányomnak amúgy is a rózsaszín az egyik kedvenc színe, és a habot még hercegnősebbé tehetjük különféle szórócukrokkal. 

Ha vége az eperszezonnak, tehetünk a habba meggyet vagy más piros gyümölcsöt is. 

Epres cupcake

epres cupcake recept

Hozzávalók 12 adaghoz:

muffin

  • 250 gramm liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 100 gramm vaj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 200 milliliter tej

krém

  • 1 deciliter habtejszín
  • 0.5 kávéskanál
  • 200 gramm eper
  • 2 bögre porcukor
  • 220 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

A muffinokhoz a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a tejet is. Keverjük bele a lisztet, sót és a sütőport is, majd adagoljuk muffinformákba. Sütőben süssük fél órát.

Készítsük el a habot is. Az epret turmixoljuk össze. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az eperpürét és a csipet sót. A tejszínből verjünk kemény habot, majd ezt is forgassuk bele a krémbe.

A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle a kihűlt muffinok tetejére. Friss eperrel díszítsük a tetejét.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük