Epres limonádé, a legújabb kedvenc: 4 hozzávalóból készül

Epres-limonade-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts ínyenc limonádét friss eperből: ezzel a módszerrel elfelejtheted a szörpalapú italokat!

Az ízesített limonádék fénykorukat élik, a legnépszerűbbnek számító levendulás, bodzás vagy épp mentás mellett a gyümölcsösek is gyakran versenybe szállnak. Ha pedig a legjobb házi gyümölcsös limonádét szeretnéd elkészíteni, akkor ezzel az epressel nem foghatsz mellé. Végtelenül egyszerű, mindössze 4 hozzávaló szükséges az összeállításához, és bármelyik szörpből készült változatot lekörözi.

Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükség – amelyben az epret lepürésítheted –, majd egy szűrőre vagy tiszta konyharuhára, hogy az apró magoktól megszabadulhass. Ha pedig a magok nem zavarnak, akkor ezt a lépést akár ki is hagyhatod.

Epres limonádé

Epres-limonade

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g friss eper
  • 150 g cukor
  • 500 ml víz
  • 150 ml friss citromlé
  • igény szerint jég
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, vágjuk le a szárait, és turmixgépben pürésítsük le. Szűrjük át egy szűrőn vagy tiszta konyharuhán, majd tegyük félre.

A cukrot tegyük egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a víz felét, és forraljuk fel. Folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Egy nagyobb kancsóban keverjük össze a kihűlt cukorszirupot, a maradék vizet, a citromlevet és az eperpürét. Jéggel kínáljuk, tetszés szerint eperdarabokkal, citromkarikákkal díszítsük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük