
5 csodás sütemény banánnal – Kevesebb cukorral is édes lesz
A banán nem egy tipikus tavaszi-nyári gyümölcs, de annyira tápláló és jóízű, hogy egész évben érdemes belőle tartani otthon.
Az étcsokoládé kesernyés karaktere tökéletes összhangban van a banán édes ízével, miközben az omlós tészta könnyed, puha textúrával csábít. A banán nemcsak a muffin ízében, hanem az állagában is szerepet kap: segít megtartani a sütemény nedvességét.
Ez a muffin ideális választás reggelire, uzsonnára vagy egy kis édességnek a nap bármely szakában.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, fahéjat, majd törjük bele az étcsokoládét.
A banánt egy villa segítségével nyomjuk pürés állagúra.
Egy tálban keverjük össze a cukrot az olvasztott vajjal és a tojással, ezután öntsük hozzá fokozatosan a tejet. Amint egynemű lett a tészta, adjuk hozzá a lisztes keveréket és a banánt.
Dolgozzuk simára a tésztát, majd egy kanál segítségével adagoljuk kapszlikkal kibélelt muffinformákba. Légkeverésen, 170 fokon 25 perc alatt süssük készre.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu