Sütés nélküli kókuszgolyó fahéjas mandulába forgatva - Étcsokoládé gazdagítja a tésztáját

csokiskókuszgolyó
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon puha, de egyáltalán nem száraz az így készült kókuszgolyó, erről a kókusz- és mandulaital, illetve az étcsokoládé gondoskodik.

A sütés nélküli süteményeket mindenki szereti, főleg, ha kevés munkával és viszonylag gyorsan elkészülnek. A legismertebb ilyen desszert a kókuszgolyó, és bár elnevezése alapján az alábbi édesség is az, valójában nem sok köze van a klasszikus recepthez.

Az alapja kókuszreszelék, amelyet kókuszitallal, mandulaitallal, étcsokoládéval és darált keksszel kell egybeforgatni. Tökéletes vegán recept is egyben, egyedül a csokoládé vásárlásánál kell ügyelni arra, hogy tejmentes legyen. 

Mivel rengeteg kókusz van benne, a külsejére nem reszelék kerül, hanem fahéjjal egybekevert darált mandula. Természetesen mandula helyett dió, de akár még kesudió is használható. 

Étcsokoládés kókuszgolyó

csokiskókuszgolyó2

Hozzávalók 30 darabhoz

A golyóhoz:

  • 120 gramm kókuszreszelék
  • 200 gramm kókuszital (konzerv)
  • 150 milliliter mandulaital
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 100 gramm darált keksz

A forgatáshoz:

  • 70 gramm mandula
  • 1 teáskanál fahéj
  • opcionális porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A kókuszreszeléket öntsük egy tálba.

A mandula- és kókuszitalt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a nádcukrot, majd alacsony lángon melegítsük össze, míg a cukor el nem olvad. Ha kész, borítsuk a kókuszreszelékre, alaposan keverjük össze.

Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd keverjük a masszához. 

Adjunk annyi darált kekszet hozzá, hogy gyúrható legyen a tészta, majd fedjük le fóliával, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.

Amíg pihen a massza, daráljuk le a mandulát, majd keverjük össze a fahéjjal - ha édesebbre szeretnénk az összhatást, keverjünk a mandulába porcukrot is. 

Készítsünk a masszából 2 evőkanálnyi gombócokat, majd forgassuk meg őket a fahéjas mandulában.

Hűtőben pár napig elállnak a csokis kókuszgolyók.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük