![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Sütés nélküli kókuszgolyó fahéjas mandulába forgatva - Étcsokoládé gazdagítja a tésztáját
![csokiskókuszgolyó](https://kep.index.hu/1/0/3445/34456/344563/34456383_2638141_2645e641a62ba6b6a5d51fe28b7a6a22_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon puha, de egyáltalán nem száraz az így készült kókuszgolyó, erről a kókusz- és mandulaital, illetve az étcsokoládé gondoskodik.
A sütés nélküli süteményeket mindenki szereti, főleg, ha kevés munkával és viszonylag gyorsan elkészülnek. A legismertebb ilyen desszert a kókuszgolyó, és bár elnevezése alapján az alábbi édesség is az, valójában nem sok köze van a klasszikus recepthez.
Az alapja kókuszreszelék, amelyet kókuszitallal, mandulaitallal, étcsokoládéval és darált keksszel kell egybeforgatni. Tökéletes vegán recept is egyben, egyedül a csokoládé vásárlásánál kell ügyelni arra, hogy tejmentes legyen.
Mivel rengeteg kókusz van benne, a külsejére nem reszelék kerül, hanem fahéjjal egybekevert darált mandula. Természetesen mandula helyett dió, de akár még kesudió is használható.
Étcsokoládés kókuszgolyó
![csokiskókuszgolyó2](https://kep.index.hu/1/0/3445/34456/344563/34456395_3c85ab6ff1447f06e66f2b75b55f70b1_wm.jpg)
Hozzávalók 30 darabhoz
A golyóhoz:
- 120 gramm kókuszreszelék
- 200 gramm kókuszital (konzerv)
- 150 milliliter mandulaital
- 2 evőkanál nádcukor
- 100 gramm étcsokoládé
- 100 gramm darált keksz
A forgatáshoz:
- 70 gramm mandula
- 1 teáskanál fahéj
- opcionális porcukor
Elkészítés:
A kókuszreszeléket öntsük egy tálba.
A mandula- és kókuszitalt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a nádcukrot, majd alacsony lángon melegítsük össze, míg a cukor el nem olvad. Ha kész, borítsuk a kókuszreszelékre, alaposan keverjük össze.
Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd keverjük a masszához.
Adjunk annyi darált kekszet hozzá, hogy gyúrható legyen a tészta, majd fedjük le fóliával, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
Amíg pihen a massza, daráljuk le a mandulát, majd keverjük össze a fahéjjal - ha édesebbre szeretnénk az összhatást, keverjünk a mandulába porcukrot is.
Készítsünk a masszából 2 evőkanálnyi gombócokat, majd forgassuk meg őket a fahéjas mandulában.
Hűtőben pár napig elállnak a csokis kókuszgolyók.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!