Puha csokis kuglóf fényes mázzal: csak keverj össze mindent
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Elegáns, mutatós desszert a kuglóf, amelyet nagyon egyszerűen elkészíthetsz, rengeteg mindennel dúsíthatsz.
A kuglófot legtöbbször ünnepi asztalon láthatod, mert ez a desszert eleganciát sugall. Amellett, hogy nagyon szép és mutatós, egyszerűen készül, úgymond keverem-kavarom tésztája van, mint akár ennek a banános-fahéjas muffinnak. Arra ügyelj csak, hogy könnyű tésztát kell kapnod, így a muffinnal ellentétben jó habosra kell kikeverned a hozzávalókat.
Az alapkuglófreceptet érdemes megtanulni, amelyet aztán kedved szerint variálhatsz. A csokis ízesítés mindig nagy kedvenc, bármilyen sütiről is van szó, ebben a receptben kakaópor és étcsoki is kerül a tésztába, hogy senki se szenvedjen hiányt.
Extra csokis kuglóf
Hozzávalók 6 adaghoz
Piskóta:
- 200 gramm liszt
- 80 gramm kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 180 gramm vaj (puha)
- 250 gramm cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 4 darab tojás
- 100 gramm étcsokoládé
Máz:
- 100 gramm étcsokoládé
- 50 milliliter tejszín
Elkészítés:
A vajat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, és keverjük habosra. Miközben keverjük, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, figyelve, hogy mindegyik jól elkeveredjen. Érdemes elektromos habverőt használni.
A csokoládét törjük egészen apróra.
Egy másik tálba szórjuk bele a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a csokit, keverjük el, majd forgassuk a vajas masszához.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Egy kuglófformát vékonyan lisztezzünk ki, majd öntsük bele a tésztát. Süssük 45 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mindenhol megsült-e.
Vegyük ki a sütőből, és mielőtt kiborítjuk a formából, hagyjuk 10 percet hűlni.
Készítsük el a csokimázat: a tejszínt és a felkockázott csokit gőz felett olvasszuk fel, keverjük össze, majd csorgassuk a kihűlt kuglófra.
Fotó: Getty Images