Puha kuglóf joghurttal a tésztájában – Bármivel variálhatod az alapot

kuglóf alaprecept cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha rátalálsz egy jó alapreceptre, akkor utána kedvedre variálhatod anélkül, hogy megunnád.

A kuglóf, amennyire gyorsan és egyszerűen készül, a végén annyira mutatós sütemény lesz belőle. Igazi keverem-kavarom tésztája van, amelybe igazából bármilyen édes finomságot beletehetsz a csokidarabkától kezdve a krémsajtig, a lényeg, hogy minél puhább süteményt kapj. A legnagyobb munkát a sütő végzi, a végeredményt tűpróbával tudod ellenőrizni.

Ha téli ízekre vágysz, süss gesztenyéset, ha az ünnep hangulatát szeretnéd a konyhába csempészni, akkor pedig fahéjasat. Ez pedig egy alaprecept, amelyben a szaftosságról a joghurt gondoskodik. 

Joghurtos kuglóf

kuglóf alaprecept recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 500 gramm liszt
  • 300 gramm cukor
  • 4 darab tojás
  • 300 milliliter joghurt (natúr)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 gramm vaj (puha)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat úgy, hogy mindegyik után keverjük el, majd forgassuk bele a joghurtot és a vaníliakivonatot. Keverjük hozzá a lisztes keverékhez. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy kuglófformát vajazzunk ki. Öntsük bele a masszát, süssük 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük