Mennyei tejszínhabos desszert sütés nélkül: 20 perc alatt kész a finomság

kscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fenséges desszert sütés nélkül készül, úgyhogy ha nem vagy rutinos desszertmester, ez a finomság a neked való!

Nem minden édesszájú szeret sütni, sokan még a piskótakészítéstől is félnek, a kudarc lehetősége távol tartja a bátortalanokat a konyhától. Érdemes legyőzni a félelmeket és egyszerű receptekkel próbálkozni, amelyekkel biztos a siker, így nő majd az önbizalmad is. Ha kezdő vagy, akkor sütés nélküli desszertekkel próbálkozz, amelyek olyan egyszerűek, hogy még a gyerekek is besegíthetnek.

Az egyszerű finomság néhány alapanyagból készül: három réteg keksz alkotja, a rétegek közt fahéjas-habos töltelék bújik meg. A kekszdesszert íze és textúrája a hűtőben áll össze. A finomság friss gyümölccsel is megbolondítható, tehetsz a rétegek közé banánkarikákat vagy reszelt almát. Kekszből sima háztartásival is dolgozhatsz, de sokkal finomabb lesz, ha vajas kekszet választasz.

Fahéjas desszert sütés nélkül

ksct

Hozzávalók 6 személyre:

  • 500 milliliter habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 250 milliliter tej
  • 500 gramm keksz
Recept idők

Elkészítés:

A habtejszínt kezdjük el habbá verni, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Ha kemény a hab, tegyük félre.

A tejbe keverjük bele a fahéjat.

Egy közepes méretű jénaiba tegyünk egy réteg fahéjas tejbe mártott kekszet, a tetejére simítsunk krémet, majd addig ismételjük a rétegzést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A forma méretétől függ, hány réteges lesz a desszert, nekem 3 lett belőle. 

A desszert tetejét lehetőleg zárjuk krémmel, de csokival vagy kekszmorzsával is le lehet fedni.

Tálalásig hűtőben tároljuk, a legjobb, ha egy teljes éjszakát pihen, úgy szépen összeáll.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük