
Házi fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz – Sütibe, kávéba és forró csokiba is

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Az illatos, különleges zamatú fahéjszirup gasztroajándéknak is tökéletes.
Az édesszájúak titkos konyhakredencében mindig jó, ha megbújik 1-2 üveg fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz. A fűszeres zamatú nedű kerülhet kávéba, forró csokiba, de süteményekre is lehet csorgatni.
A szirup összeállításánál fahéjrúddal érdemes dolgozni, mert annak még erőteljesebb az íze, több aroma szabadul fel főzés közben. Természetesen őrölt fahéjból is készülhet, a receptben írt vízhez és cukorhoz 1 csapott evőkanálnyira lesz szükséged. Ha őröltből készíted, akkor kis lyukú szitán szűrd át, mielőtt üvegekbe töltöd.
Fahéjszirup

Hozzávalók 2 decihez
- 5 rúd fahéj
- 3 deciliter víz
- 20 dekagramm barna cukor
- 1 darab citrom(leve)
Elkészítés:
A vízbe tegyük bele a fahéjrudakat, a cukrot keverjük bele, majd alacsony láng felett főzzük sziruposra kb. 30 perc alatt.
A szirupba keverjük bele a citrom facsart levét is, majd töltsük üvegbe a különleges nedűt.
Ez a mennyiség 2 darab 2,5 deciliteres üveg megtöltésére lesz elegendő.
Fotó: Getty Images