Házi fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz – Sütibe, kávéba és forró csokiba is

fszcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az illatos, különleges zamatú fahéjszirup gasztroajándéknak is tökéletes.

Az édesszájúak titkos konyhakredencében mindig jó, ha megbújik 1-2 üveg fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz. A fűszeres zamatú nedű kerülhet kávéba, forró csokiba, de süteményekre is lehet csorgatni.

A szirup összeállításánál fahéjrúddal érdemes dolgozni, mert annak még erőteljesebb az íze, több aroma szabadul fel főzés közben. Természetesen őrölt fahéjból is készülhet, a receptben írt vízhez és cukorhoz 1 csapott evőkanálnyira lesz szükséged. Ha őröltből készíted, akkor kis lyukú szitán szűrd át, mielőtt üvegekbe töltöd. 

Fahéjszirup

fszct

Hozzávalók 2 decihez:

  • 5 rúd fahéj
  • 3 deciliter víz
  • 20 dekagramm barna cukor
  • 1 darab citrom(leve)
Recept idők

Elkészítés:

A vízbe tegyük bele a fahéjrudakat, a cukrot keverjük bele, majd alacsony láng felett főzzük sziruposra kb. 30 perc alatt.

A szirupba keverjük bele a citrom facsart levét is, majd töltsük üvegbe a különleges nedűt.

Ez a mennyiség 2 darab 2,5 deciliteres üveg megtöltésére lesz elegendő.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük