![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Házi fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz – Sütibe, kávéba és forró csokiba is
![fszcov](https://kep.index.hu/1/0/3699/36998/369984/36998463_2825321_6468a1fa3194d0f64e3ff37ae6bae961_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az illatos, különleges zamatú fahéjszirup gasztroajándéknak is tökéletes.
Az édesszájúak titkos konyhakredencében mindig jó, ha megbújik 1-2 üveg fahéjszirup, amitől minden sokkal finomabb lesz. A fűszeres zamatú nedű kerülhet kávéba, forró csokiba, de süteményekre is lehet csorgatni.
A szirup összeállításánál fahéjrúddal érdemes dolgozni, mert annak még erőteljesebb az íze, több aroma szabadul fel főzés közben. Természetesen őrölt fahéjból is készülhet, a receptben írt vízhez és cukorhoz 1 csapott evőkanálnyira lesz szükséged. Ha őröltből készíted, akkor kis lyukú szitán szűrd át, mielőtt üvegekbe töltöd.
Fahéjszirup
![fszct](https://kep.index.hu/1/0/3699/36998/369983/36998309_7ec5e585b29ac0576ccafd6511677be8_wm.jpg)
Hozzávalók 2 decihez
- 5 rúd fahéj
- 3 deciliter víz
- 20 dekagramm barna cukor
- 1 darab citrom(leve)
Elkészítés:
A vízbe tegyük bele a fahéjrudakat, a cukrot keverjük bele, majd alacsony láng felett főzzük sziruposra kb. 30 perc alatt.
A szirupba keverjük bele a citrom facsart levét is, majd töltsük üvegbe a különleges nedűt.
Ez a mennyiség 2 darab 2,5 deciliteres üveg megtöltésére lesz elegendő.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!