
A legfinomabb forró csokoládé receptje: így lesz igazán krémes

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül

Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
Nem egy sima meleg kakaóról van szó, rengeteg csoki van a krémes, forró italban.
Forró csokoládét sokféleképpen lehet készíteni, lehet krémesebb, sűrűbb, csokisabb, tejesebb, de ennél a változatnál finomabbat még nem kóstoltam eddig. Az állaga pont tökéletes, nem áll meg benne a kanál, mégsem híg, pont annyira csokis és krémes, amennyire kell.
A titok egy hozzávalóban rejlik, mégpedig a keményítőben. Ezzel tökéletesen lehet sűríteni szószokat, főzelékeket, leveseket, de a legfinomabb házi puding is keményítővel készül. Egyedül a mennyiségre kell figyelni: mivel egy forró italról van szó, nem célunk, hogy megálljon benne a kanál, épp csak azt szeretnénk, ha picit sűrűbb, krémesebb lenne.
A keményítő mellé rengeteg étcsokoládé is kerül, ettől is selymesebb és összetettebb lesz az édesség. Azért, hogy extra csokis legyen, a kakaó sem maradhat ki belőle, úgyhogy tényleg ne spórolj a hozzávalókon. A tej egy részét habtejszínre is cserélheted, ha még ennél is krémesebb italt szeretnél.
Forró csokoládé

Hozzávalók 2 pohárhoz
- 5 teáskanál kakaópor
- 4 teáskanál keményítő
- 4 teáskanál cukor
- 500 milliliter tej
- 120 gramm étcsokoládé
- tejszínhab (tetejére)
Elkészítés:
A kakaóport, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy kis lábasban.
Öntsük rá a tejet, keverjük össze, majd alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós.
Ha elkezd gyöngyözni, vegyük a legkisebbre a lángot, majd keverjük bele az összedarabolt étcsokoládét.
Addig melegítsük, míg a csoki el nem olvad benne. Óvatosan kóstoljuk meg, aki szeretne, adhat még hozzá cukrot. Mikor újra gyöngyözni kezd, kapcsoljuk le alatta a lángot.
Öntsük szét a forró csokit két bögrébe, majd tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors