A legfinomabb forró csokoládé receptje: így lesz igazán krémes

2
Nyomtatás
forrócsoki
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem egy sima meleg kakaóról van szó, rengeteg csoki van a krémes, forró italban.

Forró csokoládét sokféleképpen lehet készíteni, lehet krémesebb, sűrűbb, csokisabb, tejesebb, de ennél a változatnál finomabbat még nem kóstoltam eddig. Az állaga pont tökéletes, nem áll meg benne a kanál, mégsem híg, pont annyira csokis és krémes, amennyire kell.

A titok egy hozzávalóban rejlik, mégpedig a keményítőben. Ezzel tökéletesen lehet sűríteni szószokat, főzelékeket, leveseket, de a legfinomabb házi puding is keményítővel készül. Egyedül a mennyiségre kell figyelni: mivel egy forró italról van szó, nem célunk, hogy megálljon benne a kanál, épp csak azt szeretnénk, ha picit sűrűbb, krémesebb lenne.

A keményítő mellé rengeteg étcsokoládé is kerül, ettől is selymesebb és összetettebb lesz az édesség. Azért, hogy extra csokis legyen, a kakaó sem maradhat ki belőle, úgyhogy tényleg ne spórolj a hozzávalókon. A tej egy részét habtejszínre is cserélheted, ha még ennél is krémesebb italt szeretnél.

Forró csokoládé

forrócsoki2

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 5 teáskanál kakaópor
  • 4 teáskanál keményítő
  • 4 teáskanál cukor
  • 500 milliliter tej
  • 120 gramm étcsokoládé
  • tejszínhab (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A kakaóport, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy kis lábasban.

Öntsük rá a tejet, keverjük össze, majd alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós.

Ha elkezd gyöngyözni, vegyük a legkisebbre a lángot, majd keverjük bele az összedarabolt étcsokoládét.

Addig melegítsük, míg a csoki el nem olvad benne. Óvatosan kóstoljuk meg, aki szeretne, adhat még hozzá cukrot. Mikor újra gyöngyözni kezd, kapcsoljuk le alatta a lángot.

Öntsük szét a forró csokit két bögrébe, majd tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon